©Star Sport
©Star Sport

Matić: Dosta toga smo gradili na Laziću, ali vraćaju se Ljajić, Šćepović i Sise

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.02.24. | 17:11

Trener Novog Pazara očekuje pobedu podno Bagdale, u 22. kolu Možart Bet Superlige

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Novom Pazaru predstoji treći pokušaj za prvu pobedu u prolećnom delu Mozzart Bet Superlige. Bod na debiju trenera Igora Matića protiv Železničara u Pančevu (2:2) i poraz kući od Crvene zvezde (0:3) prethodili su gostovanju kruševačkom Napretku u 22. kolu (nedelja, 16.30 – Arena Sport 3).

Izabrane vesti

Matić smatra da je došlo vreme za radovanje. Mladi stručnjak je neke omladince pojačane golmanom Filipom Pajovićem, Lukom Čermeljom, Ebenezerom Ananom, Mihajlom Petkovićem, Stefanom Dimićem, Sejdubom Sumom i Nikolom Srećkovićem suprostavio lokalnom srpskoligašu Jošanici. U skraćenom vojevanju od 70 minuta slavio je superligaš (3:0), a mrežu mlađeg brata na Atletskom stadionu pogodili su Suma iz penala, Srećković i Petković.

"Ne volim da pričam je li prva ili druga ekipa. Cilj je bio da se momci sa manjom minutažom istrče, da imaju utakmicu u nogama. Plan je ispunjen. Postigli smo tri gola, to je važno", kaže Matić za Mozzart Sport.

Evropski kandidat sa obala Jošanice i Raške izgubio je trajno desnog beka Uroša Lazića, kojeg je Crvena zvezda posle već opevanog gostovanja na Gradskom stadionu ekspresno prekomandovala u Dinamo iz Čeških Buđejovica.

"Dosta toga smo gradili na Laziću, koji je i pre mog dolaska pružao kvalitetne partije. Dobro, ne samo na njemu, ali smo na toj poziciji ostali samo sa mladim Draganom Bojatom. Šta da radimo, tako je – kako je. Ruke su nam bile vezane u toj situaciji, momak je bio na pozajmici. Uroš je talentovano dete i fenomenalan igrač. Videćemo, možda pronađemo još neko rešenje. Ako si dobar i obučen igrač, u današnjem fudbalu možeš da pokriješ svaku poziciju".

Među putnicima za Kruševac neće biti ni požutelih Anana i Sume. Ima i dobrih stvari, poput povratka u trenažni proces Adema Ljajića i Marka Šćepovića, kao i činjenice da je kaznu zbog kartona odradio Abdulaj Sise. Šef struke Plavih nada se prvoj pobedi na sadašnjem radnom mestu.

"Nadamo se, verujemo u to. Polako nam se vraćaju povređeni i kažnjeni igači, mislim na Ljajića, Šćepovića i Sisea. Bez Sume smo i Anana zbog četiri žuta kartona. Dobro smo radili, pa verujem da ćemo da dođemo do bodova. Protivnik je kvalitetan. Dobili su poslednju utakmicu. Svaki meč je specifičan, a lakih nema. Uz veru, pozitivnu energiju i dobar stav, trebalo bi da možemo do željno iščekivane pobede".

Navijači Novog Pazara videće u nedelju podno Bagdale poznata lica na drugoj strani, počev od trenera Vladimira Gaćinovića i u Napretku standardnih Andrije Majdevca i Nikole Vukajlovića, pa do verovatnih aduta sa domaće klupe za rezerve Filipa Jovića, Dušana Stoiljkovića, Branislava Tomića, Slobodana Stanojlovića i Uroša Nenadovića.

"Dobra su ekipa, dobro vođena od iskusnog kolege Gaćinovića. On godinama vrhunski radi posao u našim klubovima. Bilo je tako u Spartaku, Novom Pazaru, a sada u Napretku. Lazar Zličić je klasa u vezi, tu su Uroš Ljubomirac i Majdevac, ali ne možete ništa bez tima. Kruševljani su kompaktni i organizovani, pre svega u defanzivnoj fazi i tranziciji po osvojenoj lopti. Zličić dolazi iz drugog plana, ima taj šut. Brzinom napadaju bokove. Krasi ih timski duh, ali mislim da smo i mi kvalitetni. U prethodna dva kola prikazali smo visok nivo fudbala. Možda nismo došli do rezultata, ali je statistika na našoj strani i parametri poput poseda, šuteva u okvir gola, dominacije na terenu. Verujem da će nas sada ispratiti i rezultat", optimista je Igor Matić.


tagovi

Igor Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara