Nemanja Matić (Star sport)
Nemanja Matić (Star sport)

Matić sutra na lekarskim: Renu 3.000.000 evra, njemu ugovor na dve i po godine

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.01.24. | 18:46

Završena neprijatna epizoda u Bretanji

Ono što je naumio, Nemanja Matić je i ostvario. Izdejstvovao je transfer iz Rena u Lion. Za sutra su zakazani lekarski pregledi posle kojih će srpski vezista potpisati ugovor na dve i po godine. Obzirom da je u jeseni karijere i da ima 35 godina, ugovor na dve i po sezone je prilično dobro opcija.

Lion će Renu platiti odmah 3.000.000 evra za obeštećenje pošto klub iz Bretanje nije želeo da pristane na bilo kakve rate. Čak je i dobro prošao jer je Matića letos platio Romi 2.500.000 evra. Ipak, neće ostati u plusu jer je Srbin bio najplaćeniji igrač u timu sa godišnjom neto platom od 3.000.000 evra. Prema nekim izvorima iz Francuske, pristao je da smanji platu za 15 do 30 odsto kako bi prešao u Lion.

Izabrane vesti

Matić je letos stigao kao veliko pojačanje u Ren, igrao standardno i bio jedan od najboljih. Ali je sve ubrzo puklo kada je saznao da ga je klub izmanipulisao prilikom dogovora i da u gradu ne postoji međunarodna škola za njegovu decu. Iz tog razloga je insistirao da napusti klub. U Renu su prvo bili ljuti na njega zbog takvog stava ali im je bilo jasno da nema smisla zadržavati na silu nezadovoljnog igrača.

Iako su se Fulam, Bešiktaš i još neki klubovi pominjali kao potencijalne destinacije, od početka je igru vodio Lion. Oni su odmah postigli usmeni dogovor sa Matićem i čekali da Ren smekša stav oko transfera.

Matićevo iskustvo će biti od velike pomoći posrnulom francuskom velikanu koji igra jednu od najgorih sezona u istoriji i bori se za opstanak. Lion je već potrošio preko 35.000.000 evra za četiri zimska pojačanja: Brazilski paket Adrjelsona i Lukasa Perija iz Botafoga, te ofanzivce Malika Fofanu i Gifta Orbana iz Genta. Reč je o mladim igtračima, pa je bilo neophodno i iskustvo koje će Lion dobiti u Nemanji Matiću.


tagovi

Nemanja MatićZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara