©Star Sport
©Star Sport

Matić: U Subotici smo pobedili sa stilom, Zmajeve ne smemo da pustimo da igraju

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.03.24. | 13:12

Novi Pazar od proleća 2015. bez pobede nad Voždovcem

Uzoraše Pazarci u Subotici prvu brazdu pod Igorom Matićem, a u kasno po podne će protiv Voždovca u 25. rundi Mozzart Bet Superlige (16.00, Arena Sport 2 Premium) pokušati da naprave isto kao domaćini.

Drugim vezanim trijumfom, posle pet sušnih kola, Plavi bi se učvrstili u zoni plej-ofa i zadržali evropski priključak. I popravili bi učinak na Gradskom stadionu, gde su na poslednje tri utakmice osvojili samo bod.

Izabrane vesti

Minimalno slavlje protiv Spartaka, u režiji asistenta Sejdube Sume i strelca Adetunđija Rasaka Adešine, skida deo balasta sa leđa Matićevih izabranika uoči dolaska tradicionalno nezgodih Zmajeva. Gledajući raspored, ispred Pazaraca je najlakši posao u ciklusu od pet kola, s obzirom da slede Vojvodina i Čuka na strani, TSC kraj Jošanice i Partizan u Humskoj.

Ipak, od svih nabrojanih, računajući i trenutno vodeći Partizan, najteže Pazar igra sa Voždovcem. Na pobedu se čeka skoro devet godina, a u prethodnih 12 vojevanja skor je poražavajući - osam poraza i četiri remija. Četa iz Zaplanjske osvojila je nula bodova u 2024, svih pet puta teren napustila pognute glave i sada je bliža ekipama izloženim baražu nego donedavno realnom doigravanju najboiljih osam, ali sve to ne menja neprijatna pazarska sećanja.

Matić poštuje što Voždovac ima identitet i jasno trasiran put bez obzira na kadrovske promene tokom zimske pauze. Pre toga, osvrt na popravljanje krvne slike na severu Bačke.

"Potvrdili smo da kod nas nije bilo krize u igri, nego nam je nedostajao samo rezultat. Protiv Spartaka smo se čitavo vreme držali dogovora i zasluženo pobedili. Mislim da smo odigrali na pravi način, da smo dominirali. Pobedili smo sa stilom. Ne mogu da kažem 90, ali jedno 85 minuta smo kontrolisali utakmicu u Subotici. Svaka čast igračima, najveće zasluge idu njima. Hvala i navijačima, kao i ljudima iz kluba. Mnogo važna pobeda za nas, ali je isto tako bitno i da imamo kontinuitet igara u nekom narednom periodu i posebno rezultata. Dolazi nam Voždovac posle pet vezanih neuspeha. Nisu zaslužili sve ove poraze u nastavku prvenstva. Do crvenog kartona vodili su protiv Vojvodine, radili mnogo dobrih stvari. Mladi su, poletni. Imaju svoj stil fudbala, hoće da igraju. Ako ih pustimo, možemo da imamo problem", priča Matić za Mozzart Sport.

Mladi Nikola Mitić nasledio je ove zime na kormilu Voždovčana Marka Savića.

"Biraju trenere po ključu. Znaju kakve stručnjake hoće i kakav stil fudbala. Otišli su im neki nosioci igre, poput Borisava Burmaza i Bogdana Jočića. Mladi su, ali bili su u tom sistemu duži period. Iako su zbog toga oslabljeni individualno, stil im je ostao isti. Mitić je bio u Savićevom stručnom štabu, pa tu nema razlike. Imaju krizu rezultata i nadam se da će je nastaviti u Novom Pazaru", smeška se Matić.

Strateg trenutno sedmoplasiranog tima Mozzart Bet Superlige veruje da će u određenoj meri moći da računa na još uvek nedovoljno oporavljene Adema Ljajića i Marka Šćepovića, ali zbog žutih kartona ne i na Nikolu Karaklajića.

"Adem i Marko su jako bitni za nas. Najpre su kvalitetni kao ljudi, a da ne pričam o njihovoj fudbalskoj dimenziji. Bolje je kad imamo što više dobrih igrača na raspolaganju. Lakše je da boli glava od kvaliteta nego od nedostatka kvaliteta. Bitno je da postepeno ulaze u ritam. Imamo još dve utakmice do mini-pauze. Verujem da će do tada Ljajić i Šćepović da budu potpuno spremni", kaže Igor Matić.

Tim koji dobija najčešće se ne menja, pa je realno očekivati da Matić suprotstavi Zmajevima momke što su podneli najveći teret u Subotici.

NOVI PAZAR (4-3-3): Mirković – Bojat, Azemović, Fajed, Anan – Sise, Momčilović, Suma - Adešina, Obradović, Srećković.

MOZZART BET SUPERLIGA, 25. KOLO:

Utorak

14.00: (1,42) TSC (4,50) Mladost Lučani (7,75)

16.00: (1,60) Čukarički (4,20) Spartak (7,35)

16.00: (1,75) Novi Pazar (3,50) Voždovac (5,00)

18.00: (2,15) Javor (3,20) Radnik (3,70)

20.00: (3,45) IMT (3,35) Vojvodina (2,15)

Sreda

14.00: (1,75) Radnički 1923 (3,60) Železničar (4,90)

16.55: (1,23) Partizan (6,50) Napredak (12,0)

19.00: (12,0) Radnički Niš (6,50) Crvena zvezda (1,22)



tagovi

Igor Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara