Gluščević protiv Partizana (©Starsport)
Gluščević protiv Partizana (©Starsport)

Matija Gluščević među deset najboljih driblera sveta do 20 godina

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 12:11

Fudbaler Radničkog ima procenat uspešnosti 60 odsto

Najbolju sezonu u karijeri igra Matija Gluščević (19), a sve se to vidi i po rezultatima kragujevačkog Radničkog koji bolji fudbal i bolje rezultate nije beležio decenijama unazad.

Gluščević je toliko zablistao ove sezone da ga je pomenuo i selektor A reprezentacije Srbije Dragan Stojković kao jednog od igrača iz Mozzart Bet Superlige čije se partije prate.

Izabrane vesti

A, šta je to po čemu se mladi ofanzivac ističe? To je, pre svega, izuzetna brzina i kvalitetan dribling, odnosno igra jedan na jedan, koja je jako bitna stvar u modernom fudbalu. Koliko je Gluščević dobar u tom segmentu, u prolaženju rivala s loptom u nogama, pokazuje i statistika švajcarske Fudbalske opservatorije (CIES).

Kada se uporede rezultati fudbalera do 20 godina iz svih svetskih liga, dobija se rezultat da je Matija Gluščević sedmi najbolji dribler na Starom kontinentu. I njegov procenat uspešnosti u tom fudbalskom elementu je 60 odsto.

Na prvom mestu je igrač švedskog Hamarbija Montader Mađed sa 62,9 odsto uspešnih driblinga, slede ga Sergej Pinjajev iz moskovske Lokomotive (62,1 odsto), Eriberto Hurado iz meksičke Nekakse (62 odsto), pa Valentin Karboni iz Monce sa 61,7 odsto.

Ispred Gluščevića su još Kilijan Dong iz Troe i Kristofer Bonsu Ba iz belgijskog Genka.

Mladi fudbaler Radničkog je ove sezone na 19 utakmica u prvenstvu postigao tri gola, dok je za dva asistirao.


 


 


tagovi

Matija GluščevićRadnički KragujevacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara