undefined
undefined

Meč u kojem pravila ne važe - derbi severne Bačke

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.03.24. | 09:09

TSC u Subotici i želi da se osveti Spartaku za poraz kod kuće u prvom delu sezone (18 časova, TV Arena premium 3)

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole/

Malo je utakmica koje donose ovakvu tenziju i nervozu, uostalom to je ono što je i sastavni deo jednog derbija. Rivalstvo koja traje kratko, ali je sve jače i jače. U ovoj utakmici ne važe pravila, ne važe forme niti nizovi pobeda ili poraza.

Izabrane vesti

Sve navedeno potvrđeno je jesenas kada je TSC ugostio Spartak samo par dana nakon čudesnog povratka za bod protiv Olimpijakosa (od 0:2 do 2:2).

Topolčani su dočekali svoje komšije, bili bolji, pogađali prečke i stative, a onda je usledio šok. Četa tadašnjeg trenera Plavih golubova, Aleksandra Keržakova, pobedila je sa 2:0 i upisala prve bodove na strani u tekućoj sezoni. Tamo gde, u tom trenutku, niko nije očekivao - u Bačkoj Topoli.

Zato je sada sva prilika da će ljubitelji fudbala uživati u novom neizvesnom susretu u kojem niko nije izrazit favorit, čak ni jedina neporažena ekipa na strani u prvenstvu trenutno. Danas od 18 časova na Gradskom stadionu u Subotici (TV Arena premium 3), kao i u prethodnom duelu dva tima na istom mestu, pravdu će deliti Danilo Nikolić iz Lovćenca.

Statistika kaže sledeće: TSC je jedina neporažena ekipa u Mozzart Bet Superligi na strani, Spartak je više bodova osvojio van svog stadiona; na dosadašnjih devet susreta ovih rivala, Plavi golubovi su slavili samo jednom (u gostima), Topolčani tri puta (jednom na strani).

Aktuelni vicešampion Srbije i dalje se seća prve pobede nad Subotičanima (2:1), avgusta 2019. i to sa igračem manje, kada je sva tri boda doneo Dejan Milićević. Pokušaće tim iz Bačke Topole da nastavi sjajnu seriju na gostovanjima, samo se sada neće zadovoljiti bodom kao prethodno u Kruševcu, već će jedini pozitivan ishod biti ceo plen.

Mnoštvo je fudbalera koji su nosili dres oba kluba, a neki će i danas na teren. Jug Stanojev je prošlog leta plavi dres Topolčana zamenio plavo-belim Spartaka, dok je u rosteru Plavih golubova i mladi Nemanja Krsmanović koji se posle kratke epizode u Češkoj ponovo vratio na sever Srbije. Petar Stanić će ponovo biti akter derbija severne Bačke, samo sada kao fudbaler TSC-a, prošlu sezonu je proveo u Subotici kao pozajmljen igrač Crvene zvezde. Tu je i kapiten vicešampiona Srbije, Goran Antonić, a upravo je iskusni štoper stasao kako igrač u redovima Subotičana. Sa klupe tima iz Bačke Topole će derbi posmatrati Nemanja Jorgić, takođe nekadašnji član subotičke ekipe.

Sem na terenu, biće ovaj derbi izazov i za oba trenera. U dosadašnja tri susreta Nenada Lalatovića i Žarka Lazetića, slast pobede osetio je samo šef struke Topolčana. Prvo je sa Metalcem otkinuo bod Vojvodini (3:3), da bi zatim sa istim timom u Novom Sadu uzeo sva tri (2:1). Poslednji put su se dva stratega srela novembra 2022. kada je Nenad Lalatović u Bačku Topolu došao kao šef stručnog štaba Radničkog iz Niša, a po drugi put je doživeo poraz u duelima sa mlađim kolegom (0:2).

Projektovani sastav TSC-a za ovu utakmicu, u formaciji 4-3-3: Ilić – Krstić, Pejić, Stojić, Petrović – Milosavljević, Đakovac, Stanić – Jovanović, Pantović, Ćirković.

MOZZART BET SUPERLIGA – 26. KOLO

Subota

14.00 (2.70) Radnik (3.15) IMT (2.75)

16.00 (3.50) Voždovac (3.45) Čukarički (2.10)

18.00 (3.70) Spartak (3.40) TSC (2.05)

20.00 (1.88) Vojvodina (3.50) Novi Pazar (4.20)

Nedelja

13.30 (7.50) Mladost Lučani (4.40) Partizan (1.45)

16.00 (1.07) Crvena zvezda (12.0) Radnički 1923 (22.0)

18.00 (2.30) Železničar (3.40) Javor (3.10)

20.00 (2.10) Napredak (3.40) Radnički Niš (3.60)



tagovi

TSC Bačka TopolaSpartak SuboticaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara