Omri Glazer (©MN Press)
Omri Glazer (©MN Press)

Meseci prošli, a Glazer se drži pri vrhu: Izraelac i dalje u TOP 5 golmana Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.04.24. | 17:46

Realov junak Andrij Lunjin odbranama protiv Sitija sustigao Zvezdinog čuvara mreže

Odavno je Liga šampiona za sve u Crvenoj zvezdi prošlost, okrenuti su ka domaćem frontu i odbrani duple krune, a naredni dani biće ključni. Jer, crveno-bele očekuju dva derbija u razmaku od četiri dana – prvo u Mozzart Bet Superligi, zatim i u Kupu Srbije. Imaće savršenu priliku da razreši šampionsko pitanje, ostvari prvu pobedu nad Partizanom ove sezone, a krucijalnu ulogu mogao bi da ima čovek koji se i dalje po jednom parametru nalazi u samom vrhu Lige šampiona.

Još u decembru su crveno-beli završili evropsku odiseju, sredinom decembra su odigrali poslednji meč grupne faze protiv Mančester Sitija u Beogradu. Liga šampiona je ušla u završnicu, došla je do polufinala, a Omri Glazer je i dalje u TOP 5 golmana po broju odbrana u društvu najboljih.

Izabrane vesti

Barak Bahar je igrao otvoreno, želeo da se trka i – platio je ceh. Ako se gleda samo utisak, Crvena zvezda je napravila pomak u onodus na prethodna učešća u Ligi šampiona. Međutim, sa stanovišta rezultata bi možda stvari bile drukčije da nije bilo borbe prsa u prsa i da su vršene određene korekcije, prevashodno u duelima sa Jang Bojsom. Ovako, grupna faza ostala je upamćena ponajviše po bravurama Omrija Glazera. Naročito u Mančesteru.

Izraelski golman je na evropskoj sceni demonstrirao od čega je sazdan, da ima šlifa. Na Etihadu je postao rekorder, imao je čak 13 odbrana protiv Mančester Sitija. Od toga mu je 10 udaraca upućeno iz kaznenog prostora. Ostavio je vrlo dobar utisak, jedna od malobrojnih grešaka – ako ne i jedina – bila je procena kod boksovanja, kumovao je prvom pogotku.

Na najtežem gostovanju u Ligi šampiona – 13 intervencija. Sve skupa u elitnom klupskom takmičenju – 31. I te brojke ga do dana današnjeg drže pri samom vrhu liste golmana sa najboljim učinkom u elitnom klupskom takmičenju. Primera radi, Realov junak Andrij Lunjin je tek sinoć sustigao Zvezdinog čuvara mreže. U polufinalu će imati priliku i da ga prestigne.

Ukrajinac je šest puta branio ove sezone u Ligi šampiona, kao i Omri Glazer. Svi ostali – više. Jan Oblak je na 10 utakmica sakupio 40 odbrana, na jednakom uzorku Đanluiđi Donaruma upisao ih je 32, dok je Gregor Kobel na devet mečeva spasao Borusiju Dortmund u 34 navrata. Ispred izraelskog golmana samo je još Aleks Meret iz Napolija.

Ali, u proseku niko ih od golmana iz vrha po meču nije imao više od Omrija Glazera – 5,7. Neverovatan podatak. Definitivno jedna od najboljih investicija Crvene zvezde – plaćen 1.200.000 evra Makabi Ber Ševi – i odluka Baraka Bahara.

Nemaju sve odbrane istu težinu, niti se mogu izvagati, međutim, ovi podaci su za diku i ponos Izraelca.

GOLMANI SA NAJVIŠE ODBRANA OVE SEZONE U LIGI ŠAMPIONA:

Jan Oblak (Atletiko Madrid) – 40

Gregor Kobel (Borusija Dortmund) – 34

Đanluiđi Donaruma (Pari Sen Žermen) – 32

Aleks Meret (Napoli) – 32

Omri Glazer (Crvena zvezda) – 31

Andrij Lunjin (Real Madrid) – 31

Entoni Račopi (Jang Bojs) – 31

Kamil Grabara (Kopenhagen) – 30

Aleksander Šlager (Salcburg) – 27

Nik Poup (Njukasl) – 26


tagovi

Liga šampionaFK Crvena zvezdaOmri Glazer

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara