Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mesijeve pivske boce “po zasluzi”: Dmitroviću 11 komada, Bufonu samo dve

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.12.20. | 16:59

Na Kasiljasovu adresu stiže 17, Oblaku devet, Navasu sedam

Drugi dan kako je Lionel Mesi vlasnik rekorda od 644 pogotka u dresu jednog kluba. Prethodno je neprikosnoven bio Edson Arantes do Nasimento Pele, ali već neko vreme se znalo da će ga Argentinac kad tad sustići. Domišljati marketing tim jedne svetski poznate pivare, oživeo je ideju o kojoj tokom dana pišu mnogi svetski mediji.

Naime, napravljena je ograničena serija koja broji tačno 644 boce, a na svakoj je redni broj konkretnog gola koji je legendarni as Barselone postigao. I svih 160 golmana dobiće onoliko flaša koliko su lopti vadili iz mreže posle udaraca Mesija. Naravno, svaki od nijih dobiće boce sa rednim brojem golova koje su primili.

Izabrane vesti

Najveća verovatnoća je da će se Dijego Alves naći u alkoholisanom stanju jer je Brazilac apsolutni rekorder u Mesijevom CV-u. Specijalista za jedanaesterce je umeo da mu skine poneki penal, ali je u karijeri čak 21 put kapitulirao pred omalenim čarobnjakom iz Rosarija. “Vicešampion” je Gorka Iraizoz, dok je na trećem mestu legenda poput Ikera Kasiljasa. Jedan Jan Oblak, bez ikakve sumnje član društva najbolji pet golmana današnjice, je primio deset golova od Mesija, a u jučerašnjem intervjuu za Skaj sport sasuo je brdo komplimenata na račun fudbalera Barselone.

“Ako ima dan, ako je u formi, onda nije bitno kakav si ti. Moraš da se pomiriš da će sve zavisiti od njega”, kaže golman Atletika

Mesi je u devet navrata matirao Tiba Kurtou, dva puta manje Kejlora Navasa, a na 11. poziciji liste omiljenih mušterija našao se i jedan srpski reprezentativac. Za Marka Dmitrovića koji od 2017. godine brani za Ejbar Aregentinac je 11 puta bio nerešiva enigma.

Jedan od navećih u istoriji fudbala Đanluiđi Bufon imao je sreću da su mu se sa Mesijem putevi ukrštali isključivo u Ligi šampiona, pa je pored vruhunskih golmanskih sposobnosti i to jedan od razloga što su na Điđijevu adresu isporučene samo dve boce. Mesi mu ih je zapravo poslao decembra 2017. u grupnoj fazi evropske elite kada je Barsa na Kamp Nou slavila 3:0.

Svi pomenuti, ali i mnogi koji nisu nabrojani večeras će uživati u pivu čije boce na sebi nose Mesijev pečat.


 


tagovi

Iker KasiljasMarko DmitrovićDijego AlvesBarselonaLionel Mesi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara