Mićin (©Starsport)
Mićin (©Starsport)

Mićin otvorio vrata, Matić sproveo Napredak do druge runde Kupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.10.22. | 16:57

Napredak slavio u Inđiji – 2:0

Ono što je pratilo Napredak u prethodnom kolu Mozzart Bet Super lige, kada ga je nepreciznost i pored dobre ofanzive odvela u poraz protiv Mladosti, kao da se danas prenelo na njegovog rivala.

U dvoboju kombinovanih sastava Kruševljani su golovima Petra Mićina i Bojana Matića savladali prvoligaša Inđiju na njihovom terenu u šesnaestini finala Kupa i posle Radničkog iz Sremske Mitrovice i Crvene zvezde, plasirali se u narednu rundu najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u zemlji – 2:0.

Izabrane vesti

Prvi utisak na meču ostavio je jako loš i neravan teren Tojo Tires arene, koji nije osujetio igrače oba tima da pruže izuzetno nadahnutu partiju, iako je mnogo uticao na sigurnost pasa i lepotu igre. Naviknuti na takvu podlogu i verovatno posebno inspirisani dolaskom superligaša, fudbaleri Inđije su u prvih petnaestak minuta dominirali, prevashodno pokazavši nadmoć po desnoj strani, jer je Napretkova leva odbrambena izgledala prilično smušeno, dok u pojedinim trenucima kao da nije ni postojala.

Tako je najpre Đokić neometan sa desetak metara šutirao pored gola, a onda Savić pokazao da je dostojna zamena Petriću, zaustavivši šut Đurića. Pred buđenje gostiju u prvom delu igre, sevnula je najbolja akcija domaćih. Sjajno je Đokić prošao po levoj strani, našao Đurića na drugoj, a ofanzivac „zelenih“ pogodio stativu.

Probao je potom Napredak dva puta preko Bastajića da stigne do prednosti, posebno atraktivno iz drugog pokušaja kada je iz voleja pogodio prečku. Potom je Jovanović umalo iznenadio Čupića, a na drugoj strani uzvratio Đurić, čija lopta je otišla tik pored leve stative. Najvažniji detalj u prvom poluvremenu dogodio se u 41. minutu igre, kada je Prijović prodro po levoj strani, asistirao Mićinu koji je sa nivoa bele tačke šutirao naodbranjivo. Iskupio se time Napretkov levi bek za propuste u odbrani, a Mićin upisao debitantski pogodak za Kruševljane.

Prednost iz prvog dela igre kao da je rasteretila Napredak, koji je bolje ušao u nastavak, premda je Inđija stvorila prvu ozbiljniju šansu, ali je Kerkez sprečio pogodak blokadom udarca. Drugi najbitniji detalj na meču dogodio se u 54. minutu, kada je Đoković sa leđa napravio prekršaj nad Pantićem, u kapici šesnaesterca i zaslužio drugi žuti karton. Sa igračem više, iskusni sastav gostiju odveo je ritam igre u svoju korist i nije bilo puno uzbuđenja, sve do 76. kada je, posle šuta raspoloženog Pantića, Matić skrenuo loptu u mrežu, duplirao prednost gostiju i odveo Napredak u osminu finala Kupa Srbije.

INĐIJA – NAPREDAK  0:2 (0:1)

/Mićin 41, Matić 76/

Stadion: Tojo Tajres arena

Sudija: Marko Srećković

INĐIJA: Čupić, Kukolj (od 89. Đurković), Nedeljković, Đoković, Rakić, Đurić, Vuković, Stojanović, Đokić, Gajilović (od 71. Stevanović), Rađen.

NAPREDAK: Savić, Prijović (od 60. Vukajlović), Stevanović (od 71. Rašković), Kerkez, Bolha, Putinčanin, Pantić , Mićin (od 60. Krstić), Bastajić (od 60. Šarić), Jovanović, Čečarić (od 71. Matić).

 


tagovi

Kup SrbijeNapredak KruševacFK Inđija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara