Huan Miranda (Reuters)
Huan Miranda (Reuters)

Milan konačno obezbedio zamenu za Tea Ernandeza

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.12.23. | 16:35

Pitanje je da li u januaru ili na leto

Godinama već Teo Ernandez šparta levim bokom u dresu Milana bez adekvatne zamene. Francuz je jedini igrač u timu za kojeg ne postoji prirodna alterantiva. Ranije je to bio Fode Balo Ture koji je bio očajan i trener nije smeo da se osloni na njega, a sada Milan nema nijednog levog beka u timu osim Tea i tu poziciju privremeno popunjava univerzalaca Alesandro Florenci.

Konačno se uprava Rosonera smilovala da dovede zamenu za jednog od najboljih igrača. Mediji sa Apenina javljaju da se Milan dogovorio sa Huanom Mirandom iz Betisa. Pitanje je samo da li Španac dolazi na zimu ili na leto.

Izabrane vesti

Ugovor sa Betisom mu ističe na kraju sezone i nema pregovora oko nastavka. Miranda želi u Milan iako su ga hteli i Napoli, Borusija Dortmund i Real Sosijedad.

Milan je spreman da ga već u januaru plati Betisu 4.000.000 evra ili da sačeka leto i dovede ga kao slobodnog igrača. Sve je na Betisu… S tim što 40 odsto od pomenute sume pripada Mirandinom bivšem klubu Barseloni u kojem je ponikao.

Milan je sa Mirandom dogovorio ugovor do leta 2029. vredan 1.800.000 evra po sezoni neto plus bonusi. To je znatno više od onoga što trenutno zarađuje u Betisu ali i od onoga što mu je Betis nudio za nastavak saradnje. Betis već radi na dovođenju alternative i raspituje se za pozajmicu Havija Galana iz Atletiko Madrida.

Miranda je dete Barselone za čiji prvi tim je debitovao sa 18 godina ali se nije izborio za bitniju ulogu u jakoj konkurenciji pa su usledile pozajmice u Šalke i Betis koji ga je otkupio uz klauzulu da Kataloncima ide 40 odsto od narednog transfera.



tagovi

Zimski prelazni rok 2024Huan Miranda

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara