"Vladan Milojević"
"Vladan Milojević"

Milojević zabranio: Drugi kontakt s loptom i loptu iznad kuka

Vreme čitanja: 1min | ned. 18.06.17. | 13:58

Samo, nije to baš lako sprovesti u igri...

Vladan Milojević"Carinjenje lopte". Omiljena disciplina u srpskom fudbalu. Davno prevaziđena u ozbiljnim fudbalskim zemljama u kojima se fudbal ubrzao toliko da nam Superliga ponekad izgleda kao usporeni snimak. I upravo je to ono što želi Vladan Milojević da promeni u Crvenoj zvezdi.

Pa tako jedan zanimljiv detalj sa današnjeg treninga, inače prvog na kome su sa ostatkom ekipe radili i najnovija pojačanja Rikardinjo i Vujadin Savić, pa povratnik Vladimir Jovović, te Ričmond Boaći, koji se vratio sa odmora. Trenirao je i Vladimir Gobeljić, koji je nekoliko dana pauzirao zbog upale zadnje lože.

Izabrane vesti

Ali da se vratimo na osnovni zahtev Milojevića: brz prijem lopte i brz pas uz što duži posed. Pas nije smeo da ide iznad visine kuka. Tehnički doteran fudbal Milojevićeva je ideja.
"Nisu nam potrebna dva kontakta sa loptom, to izbacujemo. Tako samo gubimo prostor i vreme. Ili odmah pas ili prijem uz okret", naredio je Milojević uz živu demonstraciju.

Naravno, lako je na treningu. Mnogo teže na samoj utakmici. Posebno kad dođu oni teži rivali. A Crvenoj zvezdi bi u evropskim kvalifikacijama oni trebalo da dođu vrlo brzo.

Rikardinjo

(FOTO: Action Images)


tagovi

FK Crvena zvezdaSrbijaSuperligaVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara