Milorad Kosanović u Lučanima: Mladost je svetlo u tami srpskog fudbala

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.03.23. | 14:09

„Gledao sam utakmice ovog tima, video sam da ekipa staje posle sat vremena“, poručio iskusni stručnjak

Čika Miša je stigao u Lučane. Pokušavala je Mladost na sve načine da izađe iz krize ovog proleća, ali kada je u Dragačevu voda došla do grla nisu imali mnogo dileme. Pozvali su u pomoć Milorada Kosanovića, čoveka koji bi trebalo da umiri rashodavnu ekipu. Tim koji je u prolećnom delu prvenstva osvojio samo tri boda.

Lučanci imaju samo bod više od Radnika, ekipe koja je u zoni ispadanja.

Izabrane vesti

„Rekao sam igračima, vama mogu da ponovim. Nisam došao ovde samo zbog toga što poštujem ljude koje vode Mladost. To je klub koji je poslednjih petnaestak godina svetlost  u tami normalnog fudbala u Srbiji. Malo mesto, mali klub, bez ikakvih potresa traje godinama. Mladost je pravila igrače i pokazivala put kojim putem da idu. Greh bi bilo dići ruke od ovog kluba“, poručio je na početku Milorad Kosanović.

Deluje da je bivši trener Crvene zvezde dobro upoznat sa dešavanjima u Lučanima.

„Rezultati su plod igre, ako nemaš rezultate u kontinuitetu, onda znači da nešto ne radiš dobro. To moramo da promenimo. Sada nije vreme da se radi i priča, video sam na dosadašnjim utakmicama da ekipa poslednjih pola sata bukvalno stane. Nema igre, nema trčanja.Ne stojimo dobo u poslednjoj liniji. Stalno ulazimo u probleme. Teško je iz toga izaći u tranziciju. Moramo da uradimo sve, samo da ne napravim glupost i previše da ih opteretim. Treba da podigu nivo fizičkog resursa na drugi nivo. Igru ćemo usput da nameštamo. Ima mnogo posla, zato sam i došao“.

Bio je već u sličnoj situaciji Milorad Kosanović. Povoljna okolnost po njega je što će se na početku mandata susresti sa Novim Pazarom i Napretkom, ekipama koje je predvodio.

„Nikome nije lako. Na nama je da se potrudimo najviše što možemo u ovih desetg utakmica. Igraćemo sa klubovima koji su tu oko nas, malo iznad nas. Tu smo jednaki, malo će biti potrebno vreme, više nego što neko drugi očekuje. Vrlo je bitno da napravimo dobre rezultate u ova tri kola, pre odigravanja“.  


tagovi

Milorad Kosanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara