(Reuters)
(Reuters)

Mitar oduševljen zvižducima: Ja sam Džordi momak, znam da me ne vole

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.02.23. | 11:36

Srpski napadać voli vrelu atmosferu

Aleksandar Mitrović je još u mlađim danima isticao da mu je Njukasl omiljeni inostrani klub. Dok je bio golobradi dečak u Partizanu, javno je govorio da bi jednog dana voleo da zaigra za popularne Svrake.

San mu se ostvario kada je iz Anderlehta prešao u Njukasl ali tamo se stvari nisu odvijale kako je želeo. Njukasl je ispao iz Premijer lige, a ni tadašnji trener Rafa Benitez nije bio ljubitelj srpskog napadača. Umesto u Njukaslu, Mitrović je postao ljubimac navijača u Fulamu.

Izabrane vesti

Ali ljubav srpskog reprezentativca prema crno-belima sa severa Engleske je ostala večna. Što podrazumeva i rivalitet sa Njukaslovim ljutim, lokalnim protivnikom Sanderlendom.

Sinoć je Mitrović u FA Kupu zaigrao na gostovanju Sanderlendu čiji navijači su ga častili porcijama zvižduka zbog crno-bele opredeljnosti ali mu to ni najmanje nije smetalo.

„Uživao sam! Ja sam Džordi momak (nadimak za navijače Njukasla op.a.) i ne vole me ovde. Znao sam to i ranije. Dobra atmosfera i tri gola u njihovoj mreži pa sam prilično siguran da su i navijači Njukasla bili srećni“, rekao je srpski napadač posle pobede (3:2).

Mitrović je meč počeo na klupi ali je upšao u igru na poluvremenu i namestio gol za 2:0. Nije imao sreće da prekine golgeterski post koji traje već pet utakmica...

Bilo je teže jer sam ušao sa klupe. Ali makar sam upisao asistenciju. Više bih voleo da sam dao gol ali uspeo sam da namestim pogodak Pereiri. Na kraju, posao je odrađen i svi smo srećni“, rekao je Mitrović.

Fulam se plasirao u osminu finala najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu i nastavio sa prilično uspešnom sezonom.

„U poslednjih 15 minuta prvog poluvremena smo izgubili na nivou presinga i zato sam odlučio na poluvremenu da promenim stavri i da uvedem Mitrovića i Pereiru. Poboljšanje u igri je bilo momentalno. Dali smo drugi gol ali nismo „ubli“ utakmicu jer su oni i dalje verovali da mogu do uspeha. Ovakav mentalitet moramo da zadržimo do kraja. Naravno da sam zadovoljan dosadašnjim delom sezone ali nismo još ništa postigli. Možemo i bolje. Ambiciozan smo klub i grupa igrača koji zajedno žele da urade nešto više“, rekao je Fulamov trener Marko Silva.


tagovi

Aleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara