Ohi Omoižuanfo (Foto: AFP)
Ohi Omoižuanfo (Foto: AFP)

Molde i Zvezda trljaju dlanove: Gol-mašina Ohi ponovo radi

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.07.21. | 20:39

Norveški napadač koji će u januaru pojačati redove Crvene zvezde posle jedne slabije partije nastavlja da teroriše po Norveškoj

Zabrinuli su se u Moldeu kada je posle potpisivanja ugovor sa Crvenom zvezdom snažni napadač Ohi Omoižuanfo pružio partiju za zaborav. U iznenađujućem porazu od Sarpsborga nije postojao na terenu i stvorila se bojazan da je mislima već u Beogradu. Ipak, bio je to samo loš dan. Ohi je danas sa dva pogotka učestvovao u pobedi Moldea nad Odom (5:0) i tako došao do brojke od 15 golova u sezoni.

Ohi je na prvih 11 mečeva u prvenstvu Norveške ove sezone postigao 13 golova, a na utakmicama na kojima je on bio strelac Molde je ostvario šest pobeda i jedan remi. Uz to je i u trijumfu nad Rozenborgom (3:2) Ohi učestvovao sa asistencijom.

Izabrane vesti

Zvezda ga je pomno pratila, a potom i potpisala predugovor sa 27-godišnjim fudbalerom. Do kraja godine ostaje u Norveškoj, ali će se po isteku saradnje kao slobodan igrač preseliti u Beograd.

Iako je prva utakmica po potpisivanju saradnje sa srpskim šampionom zabrinula sve u norveškoj ekipi, posle druga mogu da budu bezbrižni. Dokazao je Ohi da je veliki profesionalac i da će do kraja davati svoj maksimum za Molde, koji ostaje na čelu tabele posle 13 odigranih utakmica, sa pet bodova više od Bode Glimta.

Već posle pola časa igre sve je bilo jasno. Haugen je doneo prednost domaćinu u 10. minutu, Šerif Sinjan je duplirao osam minuta kasnije. A onda, 30. minut, katastrofalna greška odbrane, a poklon koristi Ohi Omoižuanfo - 3:0 i 14. gol u ligi za 27-godišnjeg napadača.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a onda je fantastičan pogodak postigao Magnus Recijus Grodem. Majstorski je uhvatio makazice i povosio prednost Moldea na 4:0.

Iako je sve bilo jasno, Ohi nije dao poslednju reč. Igrao se 62. minut kaad je posle centaršuta glavom od stative poslao loptu u mrežu Oda. Molde je zadržao glavni adut u borbi za titulu, dok je sve jasnije da će Zvezda u januaru dobiti veliko pojačanje.

NORVEŠKA 1 – 12. KOLO

Subota

Bran – Trumse 1:1 (1:1)

/Bamba 45+1 – Antonsen 18/

Mjondalen – Havesund 3:0 (1:0)

/Ovenstad 20, Eriksen 57/

Rozenborg – Kristijansund 1:0 (1:0)

/Ismailović 15/

Sandefjord – Sarpsborg 2:0 (1:0)

/Jonson 32, Hansen 68/

Viking – Stremsgodset 1:1 (0:1)

/Tripić 90 – Ipalibo 13/

Nedelja

Volerenga - Lilestrem 2:2 (0:2)

//Donum 53, Judal 84 - Mogstad Ranger 24, Olsen 43/

Molde - Od Grenland 5:0 (3:0)

/Haugen 10, Sinjan 18, Ohi 30, 62, Grodem 57/

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Ohi OmoidžuanfoMoldeFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara