©Starsport
©Starsport

Momak koji zna da iskoristi ukazanu šansu

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.03.24. | 12:52

Nikola Knežević, golom protiv Zenita, još jednom skrenuo pažnju na sebe

Sada već tradicionalni susret Crvene zvezde i Zenita predstavljao je mnogo više od fudbalske utakmice. Dešavanja na trbinama u svetlu srpsko-ruskog prijateljstva ostavila su u drugom planu duel na terenu, ali kada se fokus psreusmeri na travnati tepih igrač koji se nameće u prvi plan je Nikola Knežević, strelac jedinog gola.

Pogotkom u 82. minutu izdanak Zvezdine škole je potpisao pobedu crveno-belih, drugu uzastopnu u duelima sa ekipom iz Sankt Peterburga, ali i potvrdio epitet zahvalnog igrača koji ume da se igrom oduži za ukazana poverenje.

Izabrane vesti

Već na debiju u dresu Crvene zvezde, jesenas u Kupu Srbije protiv Trajala, Knežević je iskoristio ukazano poverenje i odužio se prvencem koji je predstavljao samo ukras utakmice koju će pamtiti. Ni drugi korak u istom takmičenju nije prošao bez doprinosa mladog ofanzivca koji je u 11. minutu načeo mrežu Radničkog iz Niša i najavio kasniju goleadu (5:0), te su se borbe na sekundarnom frontu ispostavile kao idealna pozornica za ofanzivca iz Zemuna.

Pogocima, ali i generalno igrom, Knežević se odužio Baraku Baharu za ukazanu šansu u prvom timu matičnog kluba, a da je igrač koji zna da uzvrati za poverenje pokazao je i pod komandom Vladana Milojevića. Ostavio je Knežević pozitivan utisak kod aktuelnog šefa stručnog štaba tokom zimskih priprema koje je završio uz prelaznu ocenu i pobedonosni gol protiv Člorake, međutim minute je bio prinuđen da nastavi da prikuplja u prvoligaškom društvu i dresu OFK Beograda.

Samo četiri prolećna minuta u crveno-belom dresu upisana protiv Novog Pazara, nisu bila dovoljna da 20-godišnji ofanzivac popravi ličnu statistiku u Ljutice Bogdana, ali je već naredna konkretnija šansa bila povod da ponovo privuče pažnju i ponese epitet junaka pobede nad Zenitom.

Oštra konkurencija u ofanzivi, razlog je zbog kojeg je Knežević bez konkretnije šanse u crveno-belim redovima, ali time što koristi svaku ukazanu priliku mladi ofanzivac je nastavio kontinuitet iz juniorskih dana i skrenuo pažnju na sebe kao potencijalnu opciju pri izboru bonusa.

Iako fudbalskim putem korača nenametljivo, fudbaler rođen 2003. godine je uspeo da se izbori za mesto pod reflektorima stadiona Rajko Mitić, a na putu do sanjane pozornice nije preskočio nijedan stepenik s obzirom na to da je u seniorski fudbal zakoračio kao najbolji strelac Omladinske lige Srbije, ali i biser koji je na Turniru prijateljstva privukao pažnju klubova iz regiona. Na prestižnom turniru klubova bivše Jugoslavije Knežević je zapao za oko Dinamu iz Zagreba koji je bio spreman da izdvoji za njega sedmocifreni iznos, međutim ofanzivac je ostao u Beogradu gde je vrlo brzo ulovio u seniorske vode.

Knežević je led probio u dresu Grafičara, gde je posebno važnu ulogu imao u drugoj sezoni, a posle iskustva u Zvezdinoj filijali okušao se i na superligaškoj sceni kao pozajmljen igrač Napretku. Po povratku iz Kruševca, ofanzivac koji se snalazi u ulozi centarfora, ali i polušpica, uz dvojnu registraciju je prosleđen u OFK Beograd, gde je još jednom opravdao epitet zahvalnog igrača s obzirom na to da je bio predvodnik Romantičara na putu do jesenje titule obezbeđene uz 17 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca.

Dobre igre na Staroj Karaburmi bile su povod da Milojević napadača nagradi pozivom na pripreme na Kupru, a po tradiciji za svaku nagdadu Knežević je umeo da se oduži.


tagovi

FK Crvena zvezdaNikola Knežević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara