Lalatović (© Star sport)
Lalatović (© Star sport)

Može li napokon da krene Lalatovića?

Vreme čitanja: 4min | sub. 30.07.22. | 12:57

Trener Posušja najavio kako njegov tim “neće skinuti gaće” Borcu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Kao i prethodna dva, i ovo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine biće nepotpuno. Razlozi su renoviranje terena i nastupi pojedinih kluboba u Evropi, pa će tokom vikenda biti odigrane po dve utakmice.

Izabrane vesti

POSUŠJE - BORAC (17.00)

Posušje je dosad odigralo jedan meč. Remiziralo je na domaćem stadionu protiv Veleža (1:1), dok je meč drugog kola odložen. To može biti i pozitivno za tim sa Mokrog Doca, pošto će opet imati veliku podršku navijača, jer su nas uverili da su njihove domaće utakmice jedne od najposećenijih u Premijer ligi. Letos je tim preuzeo Ferdo Milin, stručnjak sa iskustvom rada u Hrvatskoj čiji je rukopis bio vidljiv i u pomenutom duelu sa Veležom. Pritisak nemaju, jer bez obzira šta urade, imaće još prilika da osvajaju bodove za opstanak, kojem teže od starta. Iako je Borac favorit zbog prethodnih turbulencija i pritiska koji vlada u taboru Banjalučana, strateg Posušja je imao zanimljivu najavu utakmice:

Što bi naš narod rekao, nećemo skinuti gaće Borcu. Ne smemo zanemariti da je to klub sa tradicijom. Voleo bih da smo igrali sa Tuzla Sitijem drugo kolo, ali šta je tu je. Biće teško igrati u ovom terminu na plus 30 i nešto stepeni, ali tako je i gostima. Neću da se žalim, pripremili smo se za utakmicu i možemo se suprotstaviti Borcu”, kazao je Milin.

Kad je ovog leta stigao u Borac, nije mogao ni slutiti da će imati ovako težak početak. Novi trener Borca Nenad Lalatović i dalje čeka na prvu pobedu u šampionatu. Uspeo je da slavi na početku evropske avanture, savladavši Toršavn sa Farskih Ostrva, ali je u revanšu šokantno eliminisan pa se i ta pobeda vrlo brzo izbrisala. U prvenstvu je remizirao sa novajlijom Slogom iz Doboja što je bilo iznenađenje, jer je Borac slovio za velikog favorita, dok je kasnoije Sarajevo ogolilo sve mane koje tim iz Banjaluke ima.

17.00: (2,75) Posušje (2,90) Borac (2,70)

Burno je kasnije bilo na konferencijama za medije, kao što smo i navikli od temperamentnog stručnjaka, ali je ipak Lalatović ostao na klupi Borca, samo je pitanje do kada će imati strpljenja jedni za druge. Sa pobedama se mora krenuti, jer u suprotnom temperatura u klubu će biti još uzavrelija. Pritisak je definitivno u taboru Borca, pa će crveno-plavi na teškom gostovanju ići na pobedu protiv Posušja.

"Čeka nas teško gostovanje u ne baš dobrom trenutku, posle dve uvodne utakmice. Iz svega moramo da izađemo jači. Nisam zadovoljan, ali od kukanja nema ništa. Znam da je prošle sezone Borac tamo izgubio 0:3, ali tad je igrao u oslabljenom sastavu. Posušje ima kvalitet, dobre fudbalere, žele da se nadigravaju. Mi da bismo tamo pobedili moramo da odigramo bolje nego u prve dve utakmice. Mora da bude veća koncentracija i ne smije da bude indivudualnih grešaka", ističe Lalatović.

SARAJEVO – SLOGA DOBOJ (21.00)

Prethodna sezona bila je jedna od najneuspešnijih u taboru Sarajeva u bližoj prošlosti. Iz tog razloga, čelnici bordo tima su odlučili da im se to ne ponovi pa su ovog leta bili aktivni, što u igračkom što u kadrovskom smislu. Da su stvari krenule nabolje, potvrdilo je prethodno kolo, kada je na gostovanju savladan Borac sa 3:1. Bila je to utakmica u kojoj je Sarajevo bilo dominantno i prikazalo novo lice, kojem i teži trener Feđa Dudić. Kako je najavio, glavni cilj je titula. Sudeći po prikazanom, biće Sarajevo glavni pretendent. Naravno, pobedu valja overiti, a priliku za to imaće protiv dosadašnje senzacije, Sloge. Tim iz Doboja je u prethodna dva kola pokazao da ne želi da bude prolaznik u društvu najboljih, ali je ipak Sarajevo veliki favorit, te je teško očekivati da novajlija u ligi pomrsi konce motivisanom i raspoloženom domaćinu.

21.00: (1,38) Sarajevo (4,20) Sloga Doboj (8,50)

Sloga je prvo iznenađujuće remizirala sa Borcem (2:2), da bi zatim razmontirali Leotar 4:0. Bilo je tada svima jasno da tim iz Doboja želi i naredne sezone da igra Premijer ligu. Ako je to iko radio pre, sada ih neće niko potceniti. Isti slučaj će biti i danas, pa će Sarajevo morati dobro da se preznoji da bi upisalo trijumf. Mada, Sloga dolazi rasterećeno. Nema šta da izgubi, a u takvim slučajevima često zna da uzme bodove. Sa jedne strane, raspoloženi domaćin, sa druge rasterećeni gost. Bar golova ne bi trebalo manjkati.

PREMIJER LIGA BiH - 3. KOLO

Subota:

17.00: (2,75) Posušje (2,90) Borac (2,70)

21.00: (1,38) Sarajevo (4,20) Sloga Doboj (8,50)

Nedelja

19.00: (1,85) Željezničar (3,35) Široki Brijeg (4,40)

21.05: (1,25) Zrinjski (5,20) Leotar (11,0)

Odložene utakmice

Igman - Tuzla Siti

Sloboda - Velež



tagovi

Borac BanjalukaNenad LalatovićPremijer liga BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara