Foto: AFP
Foto: AFP

Murinjo i legende Čelsija i Junajteda u opticaju za trenera Evertona

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.01.22. | 20:14

Klub iz Liverpula traži trenera posle rastanka sa Rafom Benitezom

Krenulo je obećavajuće, rezultatima na startu sezone Rafa Benitez je pokazao da Everton ima kvalitet da se bori za Evropu, ali kada su kola krenula nizbrdo početkom oktobra Španac nije znao kako da ih zaustavi. Na poslednjih 13 prvenstvenih utakmica tim iz Liverpula ostvario je jednu pobedu, tri remija i devet poraza, poslednji u nizu protiv Noriča, što je rezultiralo prekidom saradnje sa Benitezom.

Legenda kluba Dankan Ferguson preuzeo je ulogu vršioca dužnosti po drugi put – prethodno posle otkaza Marku Silvi – i jasno je da će se tu zadržati dok Everton ne pronađe trajno rešenje. Lista kandidata je poduža, britanski mediji je produžavaju svakog sata, a jedno od imena na njoj je i – Žoze Murinjo.

Izabrane vesti

Primarna meta bio je nekadašnji trener Evertona Roberto Martinez, Španac je pokazao želju da se posle pet i po godina vrati na Gudison, ali mu fudbalski savez Belgije nije dozvolio da “sedi na dve stolice” istovremeno. Uprava Karamela je stoga morala da se okrene drugim opcijama i otud je vlasnik Farad Moširi u razmatranje uzeo Žozea Murinja. Britanski Skaj Sports piše da Everton još zvanično nije poslao upit Romi, ali dodaje da Moširi ozbiljno razmišlja da vrati portugalskog stručnjaka u Premijer ligu gde je već vodio Čelsi, Mančester Junajted i Totenhem.

Ipak, Posebni je samo jedan od kandidata. Među njima je i Vitor Pereira, bez kluba je od sredine decembra kada ga je otpustio Fenerbahče, a bio je među opcijama i pre nego što je Karlo Ančeloti stigao na Gudison pre godinu i po dana.

Na listi su još dve premijerligaške legende, Frenk Lampard i Vejn Runi. Legenda Mančester Junajteda čini sve što je u njegovoj moći da sačuva Derbi Kaunti u Čempionšipu i srećan je u taboru Ovnova, ali bi teško odbio priliku da napravi iskorak u trenerskoj karijeri, dodaje isti izvor. Lampard je s druge strane već godinu dana bez angažmana otkako se rastao sa Čelsijem.


tagovi

Žoze MurinjoFrenk LampardVejn RuniVitor PereiraEvertonZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara