FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Na Kupu afričkih nacija nevidljiv, u Primeri rešeta (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.02.24. | 22:59

Sevilja predvođena marokanskim napadačem beži od zone ispadanja glavom bez obzira

Sudelovao je Jusef En Nesiri u krahu sopstvenog državnog tima na Kupu afrčkih nacija, a samo nekoliko dana po povratku iz Obale Slonovače, jedan od heroja Maroka sa Svetskog prvenstva u Kataru 2022. dao je oba gola u trijumfu Sevilje nad Rajo Valjekanom (2:1). Nije mogao visoki centarfor da se sastavi na kontinentalnom turniru, bio je potpuno bezopasan po reprezentacije poput DR Konga i Južne Afrike i prilično razočarao naciju koja je sanjala osvajanje prvog trofeja još od 1976. godine.

Ponovo je makedonski golman Stole Dimitrijevski imao nekoliko dobrih intervencija, ali poput susreta sa madridskim Atletikom od pre par dana to nije bilo dovoljno ni za bod. Da nije bilo momka iz Kumanova, En Nesiri bi stigao i do het trika. Andalužanima je ovo prva ligaška pobeda u 2024. godini, a posle 23. kola konačno imaju makar tri boda više od prvog tima ispod crte - Kadiza.

Izabrane vesti

"Ponos radničke klase" slično večerašnjem rivalu nije mogao da se sastavi prethodnih meseci, a poraz u 90. minutu na Metropolitanu nimalo nije pomogao da duel sa Seviljom dočekuju u dobrom raspoloženju. Loši rezultati tokom januara nisu pokolebali navijače Raja da do poslednjeg mesta ispune Valjekas, a odlična atmosfera splasnula je već u 19. minutu kada je En Nesiri prvi put savladao Dimitrijevskog. Slučajno se lopta odbila od veterana Aridana Ernandeza, a Afrikanac ju je jedva dočekao i sa 15 metara zakucao u mrežu. Nije imao dovoljno vremena Dimitrijevski da bolje odreaguje u ovako iznenadnoj situaciji i značajnije omete 27-godišnjeg napadača.

Ponešen bučnom publikom krenuo je Rajo u totalnu ofanzivu po primljenom golu, a omaleni Isi Palazon konačno je dočekao da postigne prvi gol još od 15. septembra. Iskoristio je centaršut Urugvajca Alfonsa Espina, izbegao klizeći start Markosa Akunje i savladao Erjana Nilanda za 1:1.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena Jusef En Nesiri demonstrirao ju svu silu i sve ono što nije na Kupu Afričkih nacija. U akciji koja je započela od golmana Nilanda, iskoristio je pas doskorašnjeg člana B tima Sevilje Isaka Romera i razornim udarcem ostavio Stoleta bez šansi. Vredi istaći da je drugom pogotku En Nesirija prethodila još jedna velika šansa Marokanca, kada je Dimitrijevski nestvarno odbranio udarac sa sedam, osam metara.

Imao je Rajo priliku Espina u 67. minutu da izjednači, ali je Niland odlično reagovao na šut iz odbijanca. Priliku da sve razreši propustio je Lukas Okampos pogodivši stativu u 80. minut, ali je Sevilja prošla nekažnjeno, pregremela završnih desetak minuta i konačno pobedila u La ligi, prvi put još od susreta sa Granadom 19. decembra.

PRIMERA - 23. KOLO

Petak

Atletik Bilbao - Majorka 4:0 (2:0)

/Berčiče 3, 16, Gruzeta 62, Muniain 89/

Subota

Valensija - Almerija 2:1 (2:0)

/Duro 13, Jaremčuk 24 - Aribas 51/

Granada - Las Palmas 1:1 (1:1)

/Bruno Mendez 43 - Pehino 68/

Alaves - Barselona 1:3 (0:1)

/Omorodion 51 – Levandovski 22, Gundogan 49, Roke 63/

Đirona - Real Sosijedad 0:0

Nedelja

Viljareal - Kadiz 0:0

Osasuna - Selta 0:3 (0:2)

/Larsen 24, De la Tore 25, Duvikas 90/

Betis – Hetafe 1:1 (1:1)

/Isko 35 pen – Grinvud 7 pen/

Real Madrid - Atletiko Madrid 1:1 (1:0)

/Braim Dijas 20 - Ljorente 90+3/

Ponedeljak

Rajo Valjekano - Sevilja 1:2 (1:2)

/Palazon 29 - En Nesiri 19,45/

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraSeviljaRajo Valjekano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara