Hari Megvajer (Reuters)
Hari Megvajer (Reuters)

Na šta spade Hari Megvajer... Nije bolji ni od štopera najgoreg tima Premijer lige

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.04.22. | 16:55

Norič na svom zvaničnom tviter profilu uporedio Megvajera sa svojim Grentom Henlijem i...brojke ne idu u korist najskuplje plaćenog defanzivca u istoriji engleskog fudbala

Kada je leta 2019. godine Mančester Junajted uložio 87.000.000 evra u transfer Harija Megvajera iz Lestera, verovalo se da neće imati glavobolje po pitanju zadnje linije tima. Reprezentativac Engleske je u međuvremenu dobio i kapitensku traku, ali i ove sezone se sijaset puta jasno videlo da korpulentni štoper nema kvalitet ne samo da predvodi, nego i da igra u klubu Junajtedovog renomea.

Prečesto ove sezone gubio je koncentraciju u trenucima kada to nije smelo da se dešava. Nonšalantnim pristupom gubio je lopte u svojoj trećini terena, loše anticipirao kretnje protivnika, delovao nespretno sa loptom, grešio u situacijama u kojima se očekivala rutinska intervencija...

Izabrane vesti

Engleski mediji su još oktobra prošle godine pisali da se jedan deo svlačionice pobunio i zapitao kako Megvajer da im bude kapiten, a na šta je spao nekadašnji fudbaler Lestera vidi se i kroz potez najslabijeg kluba Premijer lige. Naime, na zvaničnom twiter profilu Noriča, pred gostvanje Kanarinaca na Old Trafordu (subota, 16.00), upoređen je Megvajerov ovosezonski učinak sa brojkama njihovog štopera Grenta Henlija. Epilog - Megvajer nimalo ne prednjači, čak je za nijansu lošiji od igrača ekipe koja slovi za najslabiju odbranu Premijer lige.

Obojica su odigrali po 26 utakmica i postigli po jedan gol i u šest navrata pomogli svojim timovima da sačuvaju mrežu. Međutim, Henli je dobio čak 27 duela više od Megvajera i u četiri navrata više je uspešno startovao. Jedini kriterijum u kojem Hari prednjači jeste 86 posto tačnosti pasa. Henli je tu za četiri procenta slabiji.

Ali uzmite u obzir da poredimo čoveka plaćenog 87.000.000 evra, sa igračem koji je najveći transfer u karijeri ostvario 2016. godine kada je iz Blekburna prešao u Njukasl za 6.600.000 evra. Megvajer pritom igra za velikana koji se bori za mesto u Ligi šampiona, dok Škotlanđanin nosi dres ekipe protiv koje ove sezone mnogi u glavi upišu tri boda i pre izlaska na teren.


tagovi

Hari MegvajerNoričNorič SitiMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara