Najjače evropske lige zvanično rekle "ne" ideji FIFA o Svetskom kupu na svake dve godine

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.09.21. | 14:21

"Nova ili proširena takmičenja nisu rešenja za trenutne probleme u fudbalu"

Front protiv ideje FIFA da se Svetski kup igra na svake dve godine sve više se uvećava, a dobio je i zvaničan oblik. Upravni odbor Evropskih liga na današnjem sastanku u Nionu odlučno i jednoglasno su se usprotivile tom predlogu.

Izabrane vesti

"Lige će raditi zajedno sa ostalim akterima na sprečavanju fudbalskih upravnih tela da donose jednostrane odluke koje će naneti štetu domaćem fudbalu koji je temelj naše industrije i od najvećeg značaja za klubove, igrače i navijače širom Evrope i sveta", navodi se u saopštenju koje su potpisali čelnici španske Primere, engleske Premijer lige, nemačke Bundeslige, italijanske Serije A, portugalske Lige, francuskog LFP, ruske Premijer lige, Švajcarske fudbalske lige, Švedske lige, Danske lige, Rumunskog LPF, poljske Ekstraklase i Engleskih fudbalskih liga.

Oni smatraju da "nova takmičenja, obnovljena takmičenja ili proširena takmičenja za klupski i reprezentativni fudbal na kontinentalnom ili globalnom nivou nisu rešenja za trenutne probleme fudbala u već zagušenom kalendaru".

"Fudbalski kalendar definitivno zahteva saglasnost svih zainteresovanih strana i može biti samo rezultat suptilne ravnoteže između klupskog i reprezentativnog fudbala i između domaćeg i međunarodnog klupskog fudbala", navode potpisnici koji su tako još jednom, zajednički stavili do znanja predsedniku FIFA Đaniju Infantinu šta misle o njegovoj nameri.


tagovi

FIFASvetski kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara