David Silva (©Reuters)
David Silva (©Reuters)

Najveća prevara prelaznog roka: Silva dao obećanje Laciju, pa se pravio lud, u Rimu sve saznali preko društvenih mreža

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.08.20. | 10:07

Španac se nikom na Olimpiku nije javio, zbog žene morao da se vrati u domovinu

David Silva se našao na stubu srama zbog odluke da savije leđa pred zahtevima supruge Melani i potpiše za Real Sosijedad, iako je praktično sedmicama imao dogovor da dođe u Lacio. Degutantno je uopšte raspravljati o porodičnim stvarima u kući Davida Silve, odnosno šta je dovelo do toga da čovek kome će Mančester Siti podići statuu ispred Etihada zavrne Lacio i ode u Baskiju, ali je ovaj događaj pokrenuo lavinu negativnih komentara usmerenih ka španskom ofanzivcu.

Delimično i s opravdanim razlogom, jer se David Silva nimalo nije džentlmenski poneo prema Laciju i poslodavcima u Rimu. Ovom temom se još od sinoć bave svi relevantni mediji u Italiji, a polako na površinu isplivavaju detalji propalog posla, odnosno najveće prevare letnje transfer pijace. Silvin transfer u Lacio bio je dogovoren praktično još prošle sedmice, kada su dve strane utanačile detalje ugovora vrednog 12.00.000 evra za tri godine. Odmah zatim Lacio je zakazao lekarske preglede u Rimu za ovu sedmicu, a Silva je dobio sve što je tražio – vilu u elitnom delu Rima, privatni avion koji je mogao u svakom trenutku da koristi i ličnog šofera kako bi se lakše snalazio po gradu.

Izabrane vesti

Sve se okrenulo jako brzo. Silva je prestao da se javlja na pozive direktora Iglija Tarea i gazde Klaudija Lotita, a ubrzo su počele sporadično da se pojavljuju priče o želji njegove supruge Melani da se vrate u Španiju. Ona je, navodno insistirala na životu u Valensiji, što se Silvi nije dopalo zbog haotične situacije u klubu sa Mestalje, iz kojeg je pre ravno deset godina otišao u Mančester Siti. Real Sosijedad je verovatno kompromisno rešenje njihovog prethodnog nesporazuma oko toga gde bi Silva trebalo da nastavi karijeru, s obzirom da Sosijedad nije bio u planovima.

U Laciju su preko poruke dali Silvi ultimatum da se do utorka izjasni o tome da li dolazi ili ne, a Real Sosijedad je u kasnim večernjim satima, nešto pre ponoći objavio senzacionalni transfer putem društvenih mreža! Italijanski Skaj tvrdi da je Silva i tada ćutao i ništa nije rekao ljudima iz Lacija, koji su konačni rasplet saznali na društvenim mrežama. Odnosno, na Sosijedadovim nalozima…

Sudeći po tome da je Sosijedad još i pre nego što je Silvin potpis ozvaničen na mrežama postavljao snimke i fotografije dresa sa brojem “21” uz poruku da je oprema koju je nosio Martin Edegard dobila novog vlasnika, čini se da je i Španac odavno znao gde će da nastavi karijeru, samo nije imao dovoljno poštovanja prema Laciju da to i kaže.

U Real Sosijedadu je prema nekim objavama dobio više nego upola manje od onoga što je trebalo da dobije na Olimpiku, plus neće igrati Ligu šampiona. Silva je očigledno želeo da ispuni želju svojoj lepšoj polovini posle deset godina boravka u Mančesteru, ali je na kraju sve ispalo jako loše. Po njega i njegov imidž najviše, a i među navijačima Lacija postaće omražen lik…



tagovi

David SilvaLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara