Nikola Pepe (©Reuters)
Nikola Pepe (©Reuters)

Najveći promašaj u istoriji Arsenala odlazi i ostavlja za sobom minus od 80.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.09.23. | 20:04

Nikola Pepe postigao dogovor sa londonskim klubom o raskidu saradnje

Doveden za rekordan novac, odlazi za – džabe. Nikola Pepe okončaće uskoro epizodu na Emiratima pošto je navodno dogovorio prevremeni raskid saradnje sa Arsenalom.

Francuskog krila odavno nema u planovima Mikela Artete. Prošlu sezonu Pepe je proveo na pozajmici u Nici, a kako se njegov status ni na startu aktuelne takmičarske godine nije promenio, rastanak je bio neminovan.

Izabrane vesti

Pepe je u prethodnom periodu navodno dobio nekoliko ponuda iz Saudijske Arabije, ali ga nijedan od njih nije ubedila da bi trebalo da nastavi karijeru na Bliskom Istoku te je prioritet dao Trabzonu. Pregovori sa turskim klubom trajali su neko vreme, nadao se Arsenal da će uspeti da izvuče makar simbolično obeštećenje, ali kako navodi pouzdani turski novinar Jagiz Sabundžuoglu, Tobdžije su pristale na prevremeni raskid saradnje sa 28-godišnjim reprezentativcem Obale Slonovače, kojem je ugovor isticao u julu 2024. godine.

To znači da će Pepe u Trabzon bez obeštećenja, odnosno da će Arsenal zabeležiti čist gubitak od 80.000.000 evra. Okruglo toliko je Arsenal platio Lilu za Nikolu pre četiri godine, radilo se u tom trenutku o klupskom rekordu u visini obeštećenja, ali je Pepe uspeo da opravda tek delić uloženog novca.

Početak je doduše bio obećavajuć, u uvodne dve sezone Pepe je postigao 24 gola i upisao 15 asistencija, ali je od sezone 2021/22 usledio nagli pad. Arteta mu je redukovao minutažu, u vatru je bacio Bukaja Saku, pa je Pepe odigrao svega 681 minut u Premijer ligi uz učinak od jednog gola i dve asistencije. Ukupno 112 utakmica, 27 pogodaka i 21 asistencije.

Ako uzmemo u obzir novac koji je uložen u njegov dolazak – vrlo mršavo. I zato će morati da nosi epitet najvećeg promašaja u istoriji kluba. Mada, kako je krenuo, Kai Haverc bi lako mogao da mu ukrade taj status u budućnosti.


tagovi

Nikola PepeLetnji prelazni rok 2023ArsenalTrabzonTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara