Bakajoka na meču protiv Sosijedada (©Reuters)
Bakajoka na meču protiv Sosijedada (©Reuters)

Napoli dogovorio transfer Bakajoka, Čelsi solidno prošao

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.11.20. | 16:41

Ali da ne bi pozajmica...

Lampard trlja ruke, Čelsi je izgleda konačno uspeo da se oslobodi Tijemujea Bakajoka, ali ruke trlja i Đenaro Gatuzo jer je dobio igrača po meri za svoj vezni red. Kako javlja Gazeta delo Sport Plavci su se ugovorili trajni transfer francuskog veziste u Napulj za samo 18.000.000 evra. Ovo u prevodu znači da klub sa Stamford Bridža na ovom poslu beleži gubitak od 12.000.000 evra.

Podsetimo, engleski klub je Bakajoka kupio 2017. godine za 40.000.000 evra nakon što je ovaj impresionirao u onoj sjajnoj Monakovoj sezoni, kada su Kneževi preko Mančester Sitija i Borusije iz Dortmunda stigli do polufinala Lige šampiona. U ono vreme Bakajoko je bio drugo najskuplje pojačanje u istoriji Plavaca (ispred njega bio je ostao samo Fernando Tores), ali u 43 utakmice u svim takmičenjima pod vođstvom Antonija Kontea nije uspeo da opravda očekivanja. Usled toga uslediće pozajmice u Monako i Milan, pa jesenas i u Napoli.

Izabrane vesti

Uspeo je Čelsi kroz te zajmove da povrati dobar deo uloženog novca (oko 10.000.000 evra ukupno, samo od ove poslednje 2.000.000), pa kad se na tu cifru doda ovih 18.000.000, koliko će navodno iznositi transfer, dolazi se do podatka da Abramovičev tim i neće biti u tako velikom minusu.

A u Napulju pesma. Gatuzo je koristio Bakojaka na svakom meču od njegovog dolaska i veoma je zadovoljan onim što je video. Statističari su izračunali da je Francuz dobio više od 70 odsto duela, te da je osvojio 29 lopti. Đenaru Gatuzu posebno se dopada njegova zavidna tehnika, kao i duge noge kojima pravi mnogo problema rivalima kada se postavi u defanzivi.

Ne treba zaboraviti da je Bakajoko bio standardan u Milanu dok je Gatuzo vodio Rosonere, pa ovaj rani aranžam sa Čelsijem ne predstavlja veliko iznenađenje. Italijani još pišu da bi ovaj posao trebalo bi da bude ozvaničen čim budu završeni pregovori na relaciji Aurelioo De Laurentis - Đenaro Gatuzo oko oko novog ugovora za trenera.

Englezi s druge strane predviđaju kako će Frenk Lampard dobijeni novac uložiti u dovođenje novog štopera. Poslednjih nedelja spekuliše se kako je njegova prva želja Džerom Boateng iz Bajerna.


tagovi

Tjemue Bakajoko

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara