Milan Pavkov i Ognjen Mršić (MN Press)
Milan Pavkov i Ognjen Mršić (MN Press)

Napredak čeka buđenje napadača i pobedu koja bi ga dovela na bod od Evrope

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.03.22. | 10:07

Proleter koji je vezao tri poraza i slovi za najslabiji napad Superlige gostuje pod Bagdalom u 26. kolu

Ligaški deo Superlige Srbije ulazi u sam finiš. Do kraja je ostalo još pet rundi, a praktično deset klubova je u igri za pet pozicija koje vode u plej-of. Večiti rivali Crvena zvezda i Partizan su ga odavno obezbedili matematički, a Čukarički je takođe nedostižan. Za mesto među najboljih osam timova srpske elite posle 30. kola bore se između ostalih Napredak i Proleter, timovi koji će od 16.00 odmeriti snage pod Bagdalom.

Kruševljavani su trenutno sedmoplasirani (sa 32 boda) i dva boda distancirani od neželjenog plej-auta, dok je novosadski tim na 13. mestu, praktično poslednji sa realnim šansama da se domogne plej-ofa. Za početak, neophodna mu je pobeda u Lazarevom gradu kojom bi skočio na brojku od 30 bodova. Bilo koji drugi ishod ne bi zadovoljio ekipu sa Slane bare koja je nakon uvodne pobede u 2022. godini nad Kragujevačkim Radničkim, vezala poraze od Crvene zvezde, Mladosti i Spartaka.

Izabrane vesti

Međutim, Proleter je opet osvojio više bodova u prolećnom delu prvenstva od Napretka, koji je između poraza od Vojvodine i Čukaričkog, remizirao sa Radnikom i TSC-om. Dakle, Čarapani i dalje čekaju na pobedu u 2022, ali pomalo demorališe podatak da je Napredak jedinu pobedu u poslednjih osam mečeva ostvario sredinom decembra protiv Spartaka.

Ivan Stefanović mora da pronađe način da isprovocira golgetersko raspoloženje svojih izabranika koji su na poslednjih 360 minuta fudbala postigli samo dva gola, oba pre desetak dana protiv TSC-a u Kruševcu. Koliko nedostaju golovi ofanzivne linije vidi se i kroz podatak da je najbolji strelac tima iskusni vezista Saša Marjanović (šest golova) koji gazi 35. godinu života, dok talentovani Đorđe Jovanović (pet golova) nakon odlično starta sezone nije pronašao put do protivničke mreže već deset utakmica zaredom. Niko osim njih dvojice nije postigao više od dva prvenstvena gola ove sezone. Možda stadion Mladosti probudi inspiraciju za golovima, budući da je na tom mestu Napredak osvojio 21, od trenutna 32 boda.

"Imali smo i pehove sa crvenim kartonima i povredama protiv Radnika i TSC – a, a sigurno bi trijumfovali da smo do kraja na terenu bili kompletni. Bez obzira na visok poraz na Banovom brdu od 3:0, gde je pad koncentracije doprineo da primimo dva gola za dva minuta, što je praktično rešilo utakmicu, čekamo Proleter u dobrom raspoloženju i spremni smo da osvojimo tri boda. Proleter je takođe u krizi rezultata, ali u pitanju je kvalitetna ekipa, sa dobrim individualcima poput Kaluđerovića, našeg bivšeg igrača Baneta Jovanovića, bivšeg igrača Partizana Ninkovića, tamo je i naš Kruševljanin Tomović", rekao je šef struke Napretka Ivan Stefanović.

Napretku u goste dolazi ekipa koja je uz Radnik postigla najmanje golova u Superligi ove sezone (19). Novosadski tim predvodi pomenuti Stefan Tomović koji je sa sedam pogodaka bez konkurencije najbolji strelac Proletera. Slična priča kao i u Napretku - niko osim momka rođenog 2001. godine nije postigao više od dva gola.

U redovima Napretka štoper Marko Tomić je i dalje povređen, ali vraćaju se Mlađan Stevanović i Stefan Jovanović. Dodatni podstrek domaćin će imati u činjenici da će u slučaju trijumfa prići na samo bod Vojvodini koja drži četvrtu poziciju, poslednja koja garantuje evropske kvalifikacije, preciznije za Ligu konferencije.

SUPERLIGA SRBIJE – 26. KOLO

Nedelja

Spartak - Partizan 0:1 (0:0)

/Natho 85 pen/

Crvena zvezda - Novi Pazar 5:0 (4:0)

/Ohi 8, Katai 15, 21, 56, Ivanić 16/

Vojvodina - TSC 0:1 (0:0)

/Škuletić 76/

Ponedeljak

14.00: (2,40) Radnički Kragujevac (3,20) Metalac (3,10)

16.00: (2,05) Napredak (3,20) Proleter (4,00)

16.00: (4,20) Radnik Surdulica (3,35) Čukarički (1,95)

18.00: (1,73) Radnički Niš (3,60) Kolubara (5,10)

Utorak

16.00: (2,10) Mladost Lučani (3,20) Voždovac (3,80)



tagovi

Napredak KruševacProleter Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara