(@MN Press)
(@MN Press)

Napredak odložio transfer decenije: Ambicija ispred novca

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.02.24. | 10:20

Uprkos pozivima iz Belgije i Emirata, Đeković ostaje u Kruševcu barem do leta

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca/

Mada je moderni fudbal odavno postavio zaradu na pijedestal, čak nekada i iznad takmičarske važnosti, nije prirodno da novac potire ambiciju. Nije, iako smo mnogo puta u prošlosti videli prodaje koje su brojne klubove koštale plasmana u novim sezonama ili njenim nastavcima. Posebno to važi za one timove koji su svesni da neće svakog leta ili zime imati priliku za dobru zaradu. Zato treba smoći snage i ostaviti da veliki transfer pričeka bolji trenutak.

Izabrane vesti

Baš tako nešto uradili su Napredak i Nemanja Đeković ove zime. I pre početka prelaznog roka, što je sportski direktor Čarapana, Mladen Dodić, najavio u razgovoru za Mozzart Sport, bilo je jasno da će za štopera Kruševljana i mladog reprezentativca naše zemlje vladati značajna znatiželja klubova i van granica Srbije. Tako je i bilo. 

Najunosnije ponude pod Bagdalu su stigle iz Belgije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a u oba slučaja u klubu kažu da bi se radilo o "najvećoj prodaji u poslednjoj deceniji". Bio je Đeković na korak od pečalbe, korak koji ipak nije usledio prošlog meseca. Delom verovatno zato što je Napredak svestan da će i na leto moći da vodi ozbiljne pregovore oko 20-godišnjeg defanzivca poniklog u klubu, a najviše, jer prava zamena za ulogu bonusa (koju standardno ima Đeković) nije stigla. Kruševljani nisu želeli da se kockaju sa prolećnom polusezonom u Mozzart Bet Superligie, još uvek su daleko od sigurnog opstanka, i jasno je zašto su takmičarske ciljeve stavili ispred novca.

Od bonus igrača na koje Vladimir Gaćinović može da računa, osim Nemanje Đekovića, ovog proleća u Napretku su još Andrija Blagojević (odigrao ceo meč protiv Spartaka kada je Đeković odrađivao kartone), Đorđe Kotlajić i Luka Laban, kao i treći golman Čarapana, Lazar Balević, kome je tek 16 godina. Svi oni prošli su sa timom pripremni period u Antaliji, dok su Laban i Kotlajić prošlu sezonu proveli na pozajmicama i sasvim je moguće da će bar jedan od njih dvojice ponovo biti ustupljen verovatno nekom od srpskoligaša. Samo letimičani pogled na biografije daje Đekoviću prednost u odnosu na konkurente za mesto obaveznog bonusa u startnoj postavi.

Štoper Čarapana rođen je 2003. u Kruševcu i ponikao je u Napretkovoj školi. Za seniorski tim Đeković je prve nastupe upisao u sezoni 2020/21, da bi, posle pozajmice u Jedinstvu iz Paraćina, postao standardni prvotimac od prošle sezone, sakupivši ukupno 58 nastupa u našoj eliti. Za mladu selekciju naše zemlje zabeležio je četiri izlaska na teren.



tagovi

Napredak KruševacNemanja ĐekovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara