(AFP)
(AFP)

Navlačenje konopca: Nemanja Matić ne vidi sebe u Renu, a Francuzi mu ne daju da ode

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.01.24. | 15:56

Srbin upire da napusti Bretanju, želi nazad u Englesku

Boravak Nemanje Matića u Bretanji mogao bi da se okonča posle svega pet meseci. Iako oročena do juna 2025, sva je prilika da će se saradnja srpskog veziste i Rena okončati tokom zime. Malo zbog privatnih, malo zbog sportskiih razloga.

Još prošle sedmice javnost upoznata sa Matićevim nezadovoljstvom u pomenutoj sredini, koja baš i nema veze sa fudbalom. U pitanju je činejnica da u Renu ne postoji internacionalna škola koju bi njegova deca pohađala, već su prinuđena da idu u redovnu, gde časove slušaju na francuskom jeziku, a ne razumeju ga. Kad je sredinom avgusta dolazio iz Rome, obećano mu je da će se taj problem rešiti, međutim, kako nije, Nemanja je sve više razočaran ambijentom u kome živi.

Izabrane vesti

I to se onda preliva i na profesionalne obaveze. Prema navodima Ekipa, Matić je nezadovoljan kako tim izgleda, jer mu je letos predočen napad na mesta koja vode u UEFA takmičenja, a trenutno je deseti na tabeli, osam koraka iza Marselja, poslednjeg vlasnika evropske ulaznice. Na sve to, Nemanju je pogodio rastanak sa trenerom Brunom Ženesioom, kao i kasnije izostavljanje iz startnih 11 na gostovanju Tuluzu. Sve je to dovelo do toga da na završnom ligaškom susretu u 2023. ne bude ni među rezervama protiv Klermona, dok je propustio i okršaj sa Genganom, u Kupu Francuske.

Nezvanično, u pitanju je lakša povreda, zbog koje stručni štab ne može da računa na njega. Između redova, sve izraženije nezadovoljstvo Nemanje Matića kulminiralo je odlukom da isprazni ormarić u svlačionici na Roazon parku, kao i da napusti What’s up grupu. To dalje znači da sebe ne vidi više u Renu i skoro ne neizvodljivo da se pojavi u kombinaciji za tim za subotnji susret sa Nicom.

U međuvremenu je dobio ponude. I to od Liona. Dve. Klub u vlasništvu američkog biznismena Džona Tekstora je pokušao da iskoristi situaciju i angažuje isukusnog fudbalera sredine terena, ali prema izveštajima lokalnih medija u Bretanji, Ren takvu mogućnost blokira. Ne zato što vidi Lion kao pretnju, jer se Lavovi bore za opstanak, već što nema dovoljno sposobnog igrača koji bi popunio rupu nastalu eventualnim odlaskom. Prethodnih dana su plasirane informacije da Nemanju želi Marselj, međutim, brzo su demantovane.

Čak Ekip uverava da bi Srbin mogao nazad na Ostrvo, njegova je želja, bez obzira što ima 35 godina, da se još jednom okuša u Premijer ligi, gde je uspešno igrao za Čelsi i Mančester junajted. Pita se i rukovodstvo Rena. Ne zbog novca, već što tako kvalitetnog fudbalera nema u kadru.


tagovi

Zimski prelazni rok 2024TransferiNemanja Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara