Ne mogu svi da igraju u Baskiji: Sosijedad prodao Ali Šoa po nabavnoj ceni

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.01.24. | 23:10

Nica dovela napadača koji je na početku karijere nagovestio veliki potencijal u Ligi 1

Ima Nica novog špica. Ne klasičnog, ali može Mohamed Ali Šo da bude i na najisturenijoj poziciji. Tamo gde dejstvuju Terem Mofi i Gaetan Labord, s tim što nekadašnji mladi reprezentativac Francuske više voli da dela kao krilo i odatle ulazi u završnice akcija, što se od njega očekuje i klubu sa Azurne obale.

Nica ga je dovela iz Sosijedada, gde se nije naigrao, iako je doveden pre godinu i po dana kao veliko pojačanje. Tad je nagovestio veliki potencijal u dresu Anžea, međutim, u susednoj Španiji mu je uvek nešto nedostajalo da pokaže zbog čega je Sosijedad platio 12.000.000 evra. Malo povrede, malo žestoka konkurencija, malo ubitačan ritam utakmica... Tek, Ali Šo je uglavnom bio rezerva.

Izabrane vesti

Za 18 meseci provedenih u Baskiji je samo dvaput bio starter, a na ukupno 40 utakmica dao je dva i namestio tri gola, što je skroman doprinos u inače napadački orijentisanoj ekipi trenera Imanola Algvasila. Na kraju je možda i do samog Francuza, jer je svakako imao prilike, ali ih nije koristio. Bar ne kao drugi igrači poput Takefuse Kuba, Andera Barenećee, Umara Sadika...

Zato je Sosijedad pristao da ga proda, maltene po nabavnoj ceni. Doveo ga je za 12.000.000 evra, a toliko bi mogao i da vrati, jer glavnica transfera u Nicu iznosi 10.000.000 evra, a dodatna dva će Francuzi platiti u slučaju da se aktiviraju klauzule iz ugovora. Mohamed Ali Šo je sklopio četvorogodišnju saradnju i sa novi klub bi mogao da debtuje već na subotnjem gostovanju Renu.

Od timova koji konkurišu za plasman u Evropu, Nica je najenefikasnija u Ligi 1, dala je samo 18 golova na prvih 17 mečeva. Adut ekipe Frančeska Fariolija je stabilna odbrana, mada će za potporu visokih ambicija biit potrebno da napad bude efikasniji. Tu na scenu stupa Mohamed Ali Šo.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara