Hložek slavi gol (©Reuters)
Hložek slavi gol (©Reuters)

Neka ga Sparta proda pre Partizana: Hložek vozao odbranu Hradeca do gola za pobedu

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.12.21. | 19:55

Tim iz Praga slavio u poslednjem meču u godini – 1:0

Jedna od boljih vesti po Partizan u zimskom prelaznom roku bila bi odlazak Adama Hložeka iz Sparte.

Mladi češki napadač je najopasniji fudbaler praškog kluba, sa kojim će Partizan igrati u plej-ofu Lige Konferencije, a za njega postoje interesovanje brojnih klubova sa Zapada. Špekuliše se da će Sparta od njegove prodaje zaraditi bar 20.000.000 evra.

Izabrane vesti

Kakva je opasnost po gol Hložek je pokazao i večeras, pošto je postigao jedini, pobedonosni gol za Spartu na gostovanju u Hradec Kralovu – 1:0.

Bila je to poslednja utakmica za tim u bordo dresovima u 2021. godini, a Adam Hložek je poput Deda Mraza spustio svom klubu pobedu ispod jelka. Možda bude to i oproštajni gol, makar za sadašnji deo karijere.

Sparti je ovo četvrta pobeda u nizu i ostala je u korak sa dva bolje plasirana kluba na tabeli, sa vodećom Slavijom i Plzenom ispod nje. Mučio se tim iz Praga, iako je imao daleko veći posed lopte, ali nije uspeo da to pretoči u neke velike šanse za gol. Gosti su bili mnogo bolji u uvodnih 20 minuta meča, a posle toga je nastala ravnoteža po broju udaraca na gol.

Prelomni trenutak meča desio se u 75. minutu. Dockal je poslao dugu loptu sa svoje polovine, Hložek je uspeo baš oko centra da je primi pored dvojice protivničkih igrača i onda je sve odradio sam do kraja: vozao je dvojicu čuvara dok nije stvorio prostor za šut, koji nije bio jak, ali je bio dovoljno precizan da lopta završi u mreži.

Nije bilo ozbiljnijih šansi do kraja, uostalom, zna se kako igraju timovi Pavela Vrbe: tvrdo, fizički snažno, agresivno, bez neke lepote u ofanzivi. Tako je i večeras akcenat posle gola bio da se vođstvo sačuva do kraja, a ne da se juri po drugi gol po svaku cenu. I Sparta je uspela...

Sparta je igrala u sastavu (4-2-3-1): Holec – Vajzner, Vitik, Krejči, Polidar – Pavelka, Dockal – Pesek, Hložek, Haraslin – Pulkrab.


tagovi

Sparta PragHradecČeška 1Adam Hložek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara