Nekadašnji đak Partizana u šampionu Letonije

Vreme čitanja: 1min | ned. 05.06.22. | 09:04

Vlalukin iz Metalca prešao u RFS iz Rige

Fudbaler Metalca Jovan Vlalukin karijeru će nastaviti u Letoniji gde je sa RFS Rigom potpisao ugovor na tri i po godine. Đak Partizanove škole koji je u Gornjem Milanovcu proveo prethodne tri godine redove sad već bivšeg superligaša napustio je kao slobodan igrač pošto mu je ovog leta istekao ugovor.

Vlalukin je prošao sve mlađe selekcije reprezentacije Srbije, a nakon što je u omladinskim danima mahom obavljao zadatke štopera, u seniorskom fudbalu adaptirao se i na zadatke desnog beka i defanzivnog veziste.

Izabrane vesti

Podsetimo, Metalac je u sezoni iza nas uz Proleter, ispao iz elite, te će se naredne sezone takmičiti u Prvoj ligi Srbije, a pre Vlalukina stadion podno Rudnika napustio je i trener Milija Žižić.

Kada je u pitanju RFS, aktuelni branilac duple krune u Letoniji, posle 16 kola tim iz Rige zauzima drugu poziciju sa 38 bodova, tri manje od Valmiere. Vlalukina, će u novoj sredini dočekati sunarodnik Andrej Ilić, napadač pristigao iz Javora koji je trenutno najbolji strelac kluba sa 11 pogodaka.


tagovi

Jovan Vlalukin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara