©Reuters
©Reuters

Nekadašnji igrač sezone u Holandiji nova meta Zvezde: Konkurencija su argentinski gigant i klub iz Španije

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.01.23. | 13:13

Bivši desni bek PSV-a i Atletiko Madrida, Santijago Arijas, u potrazi za novom sredinom

Džošua Brenet nije jedina opcija Crvene zvezde na poziciji desnog beka. Kako javlja kolumbijski novinar Pepe Sijera, na meti srpskog šampiona je nekadašnji najbolji igrač holandske Eredivizije, Santijago Arijas (30). Bivši igrač Sportinga, PSV Ajndhovena i Atletiko Madrida, od prošlog leta je slobodan agent, a prema informacijama iz njegove rodne zemlje, konkurencija beogradskim crveno-belima su argentinski Independijente i jedan klub iz Španije.

Arijas je najbolje trenutke svoje karijere proživeo u Holandiji, gde je za pet sezona odigrao 172 utakmice za PSV u svim takmičenjima i postigao 10 golova. Vrhunac je doživeo u sezoni 2017/2018. kada je bio proglašen za najboljeg igrača Eredivizije. To je naplatio transferom u Atletiko Madrid u julu 2018. godine, kada su Jorgandžije uplatile 11.000.000 evra obeštećenja Filipsovcima.

Izabrane vesti

U prvoj sezoni u Atletiko u je odigrao 25 utakmica, u drugoj 18, a u sezoni 2020/2021. je prosleđen na pozajmicu u Bajer Leverkuzen. Ubrzo je sve krenulo u pogrešnom smeru kada je u pitanju njegova karijera. U oktobru 2020. godine je doživeo težak prelom fibule, zbog čega je propustio čitavu sezonu. U prošloj se vratio na teren i otišao na pozajmicu u Granadu, ali je na početku drugog dela sezone pauzirao tri meseca zbog povrede zadnje lože. Vratio se u maju i završio sezonu sa četiri nastupa u Primeri, ali mu je 1. avgusta istekao ugovor sa Atletikom i od tada je slobodan igrač.

Arijas je rođen u Medeljinu, a stasao je u Ekidadu iz Bogote, odakle je 2011. godine otišao u Sporting za obeštećenje od 920.000 evra. Dve godine kasnije PSV ga je otkupio za 1.930.000 evra, posle čega je usledio veliki uspon njegove karijere.

Njegova situacija u ovom trenutku podseća na onu u kojoj je bio Kristijano Pičini, kojem je u trenutku dolaska u Crvenu zvezdu, u januaru prošle godine, bio potreban klub u kom će se vratiti u pravi ritam. Ipak, Italijan nije uspeo da se adaptira na srpski fudbal, a usput su ga i mučila povreda zadnje lože, pa je napustio crven-bele u septembru prošle godine i sada nosi dred nemačkog drugoligaša Magdeburga.


tagovi

Santijago Arijas

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara