©AFP
©AFP

Brenetov menadžer potvrdio Zvezdinu želju, Tvente i igrač imaju dogovor - može da ide uz adekvatno obeštećenje

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.01.23. | 10:24

Klub iz Enshedea je već angažovao njegovog naslednika, Islanđanina, Alfonsa Samsteda, što nagoveštava da bi Brenet mogao da dobije dozvolu da ode već ove zime, uz odgovarajuću naknadu

Crvena zvezda je ozbiljno ubrzala aktivnost na tržišitu, pa je nakon dolaska Uroša Spajića potpisan i ugovor sa Piterom Olajinkom, koji će se na leto pridružiti srpskom šampionu. Vezista Kopenhagena Marko Stamenić je takođe na korak od dogovora sa crveno-belima, traži se rešenje oko napadača Nice Ibrahimu Nijana, dok bi pun pogodak trebalo da predstavlja eventualno angažovanje desnog beka Tventea Džošue Breneta (28).

Ipak, deluje da će to biti znatno teži posao za sportski sektor srpskog šampiona od ostalih, posebno što se mora dogovoriti obeštećenje za igrača koji je dva puta nosio dres seniorske selekcije Holandije.

Izabrane vesti

Da se intenzivno radi na tom poslu potvrđuju izjave menadžera brzonog igrača, Ugura Zevfija, koji je potvrdio interesovanje Crvene zvezde, ali sa druge strane i nagovestio da eventualni transfer nije apsolutni prioritet njegovog igrača.

"Istina je, Zvezda ga želi", rekao je Zevfi za portal Twente Insite i odmah dodao:

"Džošui je jednostavno dobro u Tventeu i ne mora da ide", dodao je njegov menadžer.

Isti izvori navode da su se Brenet i Tvente dogovorili da desni bek može da napusti klub sledećeg leta uz odgovaraće obeštećenje. Klub iz Enshedea je već angažovao njegovog naslednika, Islanđanina, Alfonsa Samsteda, što nagoveštava da bi Brenet mogao da dobije dozvolu da ode već ove zime, uz odgovarajuću naknadu.

Holanđani ne navode koji iznos bi mogao da zadovolji apetite uprave Tventea, ali pominju tržišnu vrednost od 3.000.000 evra, koliko je procenjeno na specijalizovanim portalima, što svakako ne mora da odgovara realnosti kada u pitanju direktni pregovori dve strane. Brenet je na početku karijere šest sezona nosio dres PSV Ajndhovena i zabeležio 150 nastupa u dresu Filipsovaca. U julu 2018. godine ga je kupio Hofenhajm za obeštećenje od 3.500.000 evra, kasnije je igrao na pozajmici u Viteseu, a Tvente ga je u januaru prošle godine angažovao kao slobodnog igrača.

Brenet sa Tventeom ima ugovor do juna 2024. godine, pa je će naredno leto svakako biti poslednja šansa za njegovu prodaju. S toga ne treba isključivati da ga Holanđani prodaju već ove zime. Igrač se trenutno oporavlja od povrede prepona, zbog čega je propustio jučerašnji meč u Kupu Holandije sa Telstarom. U međuvremenu, njegov naslednik Sampsted je već upisao dva nastupa i počeo da se nameće kao rešenje u ekipi Rona Jansa.


tagovi

Džošua Brenet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara