Lukas Paketa (©Twitter/OL)
Lukas Paketa (©Twitter/OL)

Neko će zbog ovog da zaplače: Paketa iz Milana u Lion za 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.09.20. | 19:02

Zvanično je

Navijači Liona mogu da slave: Olimpik je doveo prvo zvučno pojačanje ovog leta. Da li i dobro, tek ćemo da vidimo, jer slave i u Milanu, pošto im je dosadilo da čekaju da Lukas Paketa proigra kako ume. I zato rastanak i ozbiljan minus u kasi Rosonera, pošto je Lion za ugovor 23-godišnjeg fudbalera platio 20.000.000 evra, potvrdio je na zvaničnoj promociji i predstavnik francuskog kluba Žan Mišel Ola.

Tek da stavimo stvari u kontekst, podsećanje da je Milan za Paketu platio čak 38.400.000 evra. A to je bilo pre samo godinu i po dana kada je dolazio iz Flamenga. Na početku je izgledao kao pun pogodak, plenio je gracioznošću, ali je brzo potonuo, pa prošle sezone već nije bio prvotimac - upisao je samo jednu asistenciju - dok ove nije ni video teren. Rastanak se nametnuo kao logično rešenje.

Izabrane vesti

Milan naravno nije izvukao ni blizu onoga što je uložio, ali je Lion bio spreman da uzme rizik na svoja pleća. Paketa je dobio ugovor na pet sezona i ako u Francuskoj ne proigra biće to ozbiljan kiks Olimpika. S tim da Lion retko greši, a ako je i sada bio u pravu kajaće se u Milanu. Ola je uveren da je ovaj transfer dokaz da je Lion sposoboan da privuče najveća fudbalska imena, mada mi baš ne bismo gurali Paketu toliko visoko. S druge strane, da može da bude bingo - može.

Dolazak Pakete inače ne znači da Usem Auar automatski ide u Arsenal, jer je Lukas stigao kao direktna zamena za Žef Rena Adelajda, koji će za 27.000.000 evra preći u Hertu. Nudio se i Ren, čak je igrač bio voljan da ostane u Francuskoj, ali ponuda od 24.000.000 plus 1.000.000 u bonusima je bila za 2.000.000 manja od ove koje je stigla iz Berlina i u Lionu se nisu dvoumili. Posebno s obzirom na to će zadržati i procente od naredne prodaje.

Sportski direktor Liona, čuveni Žuninjo, potvrdio je i da je Olimpik u poodmaklim pregovorima oko dolaska Fakunda Pelistrija (18), napadača Penjarola, za kojeg će prema saznanjima Ekipa urugvajskom klubu platiti 5.000.000 evra + 2.000.000 kroz bonuse. Ola je kategorički rekao da Olimpik neće prodavati igrače posle petka - prelazni rok ističe 5. oktobra - ali je priznao i da bi dvojica igrača ipak mogla da napuste klub. Jedan je dakle Adelajd, drugi je Auar?


tagovi

Lukas PaketaLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara