Mekarti (© Reuters)
Mekarti (© Reuters)

Nema sreće u tom klubu: APOEL posle Ivana Jovanovića smenio 20 trenera

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.01.21. | 11:30

Mik Mekarti dobio otkaz posle samo šest utakmica

Niko nema više titula (28), niko nema više kupova (21) i niko nema manje sreće sa izborom trenera od APOEL-a u poslednje vreme. Najtrofejniji klub Kipra je trusno područje za struku, što je potvrdio smeniši Mika Mekartija!

Samo dva meseca izdržao je Irac u Nikoziji. Promovisan je 2. novembra, a sinoć mu je uručen otkaz posle poraza na gostovanju Doksi (1:2). Čak četvrtog uzastopnog i pada na 11. poziciju prvenstvene tabele, što je bio signal za rastanak sa 61-godišnjim stručnjakom.

Izabrane vesti

Čini se da nije toliko problem u trenerima koliko u rukovodiocima koji lutaju i godinama ne uspevaju da pronađu odgovarajuće, dugoročno, rešenje na klupi. Poslednji veliki uzlet napravio je APOEL kad je Srbin Ivan Jovanović komandovao pored aut-linije, rođeni Lozničanin se zadržao čak pet godina na GSP stadionu i najdugovečniji je trener u modernoj eri kiparskog velikana, doneo mu je devet pehara i 2012. senzacionalno doveo do četvrtfinala Lige šampiona.

Ako je to bio vrhunac, onda je posle odlaska Jovanovića usledio pravi zemljotres na klupi. Mekarti je bio čak 20. trener za samo sedam i po godina, koliko je prošlo otkako je 30. juna 2013. Srbinu istekao ugovor. Pokušavala je uprava uglavnom sa strancima i – mašila. Njaduže se zadržao Georgios Donis (čak 60 utakmica), da bi posle odlaska Grka, januara 2015. počelo tumaranje po mraku kome se ne nazire kraj.

Bilo je tu atraktivnih i priznatih imena, poput Portugalaca Paola Serža ili Domingoša Pasijensije, Nemca Tomasa Dola ili Torstena Finka, gruzijske legende Temurija Kecbaje, Norvežanina Karea Ingebritsena... Nije vredelo.

Čak 20 promena, računajući i prelazna rešenja, otkako je Ivan Jovanović otišao. Mekarti je vodio ekipu samo na šest utakmica. I nije negativni rekorder. Holanđanin Mario Bin sedeo je na klupi samo triput, ali je dobio otkaz posle poraza od Vitorula u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona 2017.

Nesrećan klub.


tagovi

Mik MekartiAPOEL NikozijaAPOELKipar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara