Nemanja Matić (©Starsport)
Nemanja Matić (©Starsport)

Nemanja Matić izabrao novi klub, gotova jedna od najdužih saga prelaznog roka

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.01.24. | 13:11

Srpski vezista će ostati u francuskoj Ligi 1

Da će napustiti Ren dalo se naslutiti još početkom prelaznog roka, ali se sve vreme postavljalo pitanje gde bi Nemanja Matić mogao da nastavi karijeru. Đanluka di Marcio tvrdi da zna odgovor. Prema saznanju italijanskog transfer gurua, srpski vezista pred potpisom je za Lion.

Matić je tokom jučerašnjeg dana bio vrlo blizu Bešiktaša, nadali su se u istanbulskom klubu da će do kraja dana postići konačan dogovor sa 35-godišnjim Srbinom. I Di Marcio piše da su bili nadomak dogovora, ali da se Lion vratio u priču i sklopio dvoipogodišnju saradnju sa nekadašnjim vezistom Mančester Junajteda i Čelsija.

Izabrane vesti

Vratio se, jer Lion je interesovanje za Matića pokazao još pred početak prelaznog roka, kada je u francuskim medijima pojavila informacija o nezadovoljstvu bivšeg srpskog reprenzentativca u Bretanji. U međuvremenu su se javili još Fulam, Milan i Bešiktaš, ali je na kraju pobedu odneo Olimpik, iako je Ren istakao da ne želi da pojačava rivala. Lion će Matiću biti osmi inostrani klub, a prethodno je nastupao za Košice, Čelsi, Vitese, Benfiku, Mančester Junajted, Romu i Ren.

Crno-crveni su mu zamenu svakako doveli pošto su početkom nedelje zvanično predstavili Azora Matusivu za čije su usluge platili Remsu 15.500.000 evra.

Matića u Lionu očekuje borba za opstanak, Lion je posle 18 mečeva na 16. mestu koje vodi u doigravanje, mada je tokom januarskog prelaznog roka bio jedan od aktivnijih klubova na tržištu i do sada već potrošio 35.000.000 evra na dolaske Malika Fofane, Gifta Orbana, Adrijelsona i Lukasa Perija.


tagovi

FK RenNemanja MatićOlimpik LionZimski prelazni rok 2024Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara