Nenad Filipović se oprostio od TSC-a

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.06.23. | 12:35

Topolčane napustio poslednji član generacije koja je izborila plasman u Mozzart Bet Superligu

Vreme je za rastanak i odlazak poslednjeg igrača koji je sa Topolčanima ostvario istorijski uspeh 2019. kada se ekipa prvi put u istoriji plasirala u Mozzart Bet Superligu. Nakon dugogodišnjeg kapitena Saše Tomanovića koji je u januaru ove godine obukao dres Železničara i uz isvestan odlazak Nemanje Jorgića, rastanak sa Filipovićem definitivno znači da u klubu nema više nijednog fudbalera koji je sa TSC-om podigao trofej u Senti maja 2019. godine.

Nije postignut sporazum između iskusnog čuvara mreže i kluba, pa će Filipović kao slobodan igrač napustiti Bačku Topolu. Novi klub biće poznat u narednim danima, za sada nema najave gde bi on mogao da nastavi karijeru, ali se spekuliše o nekoliko klubova sa područja pokrajine Vojvodine. Nenad Filipović je rođen u Užicu, pa je nakon mlađih kategorija Rada bio među stativama u Bečeju i Banatu iz Zrenjanina. U Mađarskoj je branio za MTK i nekadašnji Videoton, posle čega se vratio u Srbiju i ponovo obukao dres Građevinara. Posle Teleoptika se oprobao u bugarskom Etaru, niškom Radničkom pa ponovo u Radu. Dobre partije u Mačvi su ga dovele do TSC-a u kojem se već u prvoj sezoni ustalio među stativama. Bio je deo ekipe koja je klubu donela plasman u Mozzart Bet Superligu, istorijski izlazak u Evropu, branio je u onom čuvenom meču protiv rumunskog FCSB. Ukupno 142 nastupa za Topolčane uz čak 55 utakmica bez primljenog gola.

Izabrane vesti

U prethodno završenoj sezoni u kojoj je TSC osvojio drugo mesto i plasirao se u kvalifikacije za Ligu šampiona, Filipović je mesto prepustio mladom talentu Veljku Iliću, koji je opravdao ulogu prvog čuvara mreže. Pošto iskusni golman ima želju za većom minutažom, rastanak je bio neminovan. Vrlo emotivno se prekaljeni čuvar mreže oprostio od saigrača i kluba preko društvenih mreža, uz posebnu posvetu nekadašnjem treneru Topolčana.

„Došao je kraj posle pet godina i preko 140 odigranih utakmica za TSC i vreme za neki novi početak. Ne živim u prošlosti, ali sigurno da ću se uvek sa osmehom sećati prelepog perioda prevedenog u klubu koji mi je doneo toliko radosti i sreće. Čast i privilegija je bila braniti za TSC, a da ne pričam o ponosu da kao kapiten vodim ekipu na terenu i van njega. Veliku zahvalnost dugujem svima u klubu, kako ljudima koji vode klub, trenerima, igračima, i svom pomoćnom osoblju koji su za mene bili tu u svako doba dana i noći. U mom srcu zauvek ostaje jedan čovek koji me je doveo u TSC i na čijim temeljima je danas klub tu gde jeste- pokojni Zoltan Sabo“, naveo je Nenad Filipović i za kraj podvukao:

„Voli vas vaša „Mašina“ i znajte da sam uvek tu negde uz vas sa zvučnikom i pesmom“.


tagovi

Nenad Filipović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara