Luka Adžić (foto: Star Sport)
Luka Adžić (foto: Star Sport)

Nezapamćeno u fudbalu! Luka Adžić dao dva gola direktno iz kornera (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.03.24. | 17:13

Duel Čukaričkog i Spartaka na Banovom brdu dobio epitet antologijskog

Ne viđaju se svaki dan pogoci iz kornera. Nije da ih elitni rang srpskog fudbala ne pamti, ali ono što je Luka Adžić uradio u meču 25. kola protiv Spartaka, nezapamćeno je, ne samo u srpskim, već ni u svetskim fudbalskim okvirima. Dva puta na jednom meču pogodio je mrežu rivala direktno iz kornera!

Malo pre isteka pola sata igre gađajući prvu stativu i glavu Ognjena Vranješa, sticajem okolnosti provukao je loptu između nesnađenog mladog golmana Aleksandra Vulića i stative. Na krilima prvog, verovatno nehotičnog pogotka iz kornera, Adžić je u 51. minutu ciljao metu. Još jedan udarac iz ugla i još jedan gol! Ovog puta apsolutno spektakularan. Neodbranjivo je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde gađao dalju stativu i pogodio.

Izabrane vesti

Golovi direktno iz kornera su retkost, a dva na jednom meču verovatno nikada nisu viđena u istoriji profesionalnih liga na ovim prostorima. Možda u nekim amaterskim rangovima...

Zanimljivo je da je u tim retkim situacijama u poslednje vreme, glavni akter bio baš Čukarički. Ove sezone u Superligi smo već videli gol direktno udarcem iz ugla. Bilo je to na utakmici u Humskoj kada je TSC savladao Partizan, a Aleksandra Jovanovića je iz kornera matirao Aleksandar Ćirković. Prošle sezone je kapiten Čukaričkog Marko Docić u finalu Kupa Srbije na ovaj način pogodio mrežu Milana Borjana i Crvene zvezde. Direktno iz kornera je dao gol i na debiju za Čukarički 2016. protiv Borca.

Inače, ove sezone smo i u Ligi šampiona videli direktan gol iz kornera. Prvi nakon 22 godine! Autor je bio Benfikin Anhel Di Marija u Salcburgu.

Gol iz kornera se u fudbalskom rečniku naziva i "Olimpijski gol", a poreklo mu je staro tačno 100 godina. Argentinac Sezareo Onsari je 1924. godine zatresao mrežu ljutog rivala Urugvaja koji je tada bio zvanični olimijski šampion. Od tada su mnoga velika imena svetskog fudbala poput Zika, Maradone, Ronaldinja, Rikelmea, Roberta Karlosa, Anrija uspeli da se upišu na listu strelaca "olimpijskog gola". Na našim prostorima je najčuveniji gol aktuelnog selektora Dragana Stojkovića Piksija za Crvenu zvezdu u 81. večitom derbiju protiv Partizana, odigranom 1987. godine kada je direktno iz ugla matirao golmana Đukanovića.

Prema nekim nezvaničnim podacima, najviše golova u profesionalnom fudbalu je šutevima direktno iz kornera postigao srpski as Dejan Rambo Petković. Zabeležno je da je dao najmanje devet golova udarcima iz ugla. Danski vezista Morten Gamst Pedersen i urugvajski napadač Alvaro Rekoba su dali po šest...

Današnji Adžićev podvig je nedavno ostavrio i Vikmbov levi bek Džo Džejkobson koji je na meču protiv Linkolna dao dva gola direktno iz kornera. Pride je u meču upisao het-trik jer je još jedan pogodak postigao iz slobodnog udarca.




tagovi

Luka AdžićČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara