Stengs, Guiri, Dolberg, Klajvert (Foto: AFP)
Stengs, Guiri, Dolberg, Klajvert (Foto: AFP)

Nica na Rajolin pogon obećava: Azurnom obalom će duvati holandski vetrovi

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 17:37

Prvo Kalvin Stengs, uskoro će i Džastin Klajvert - napad Orlova za narednu sezonu biće jedan od zanimljivijih za gledanje

Velika ulaganja nisu uvek garancija uspeha. Nica je odličan primer toga. U prethodne četiri godine klub sa Azurne obale potrošio je 135.000.000 evra samo na pojačanja. Vodio se politikom kvantitet pre kvaliteta, u nadi da će se neki od preko 20 fudbalera koje su potpisali – uglavnom mlađi od 23 – ispostaviti kao pogodak, međutim, o mnoge se ogrešio, pa više nisu deo kluba (Sen-Maksiman, Makengo, Tamez, Erelj). Pride su skupocenu igračku poveravali nepouzdanim trenerima poput Adrijana Ursee i Patrika Vijere, što je rezultatiralo time da Nica u prethodne četiri godine ne dobaci dalje od šeste pozicije.

No, nije to obeshrabrilo čelnike francuskog kluba da prestanu sa upumpavanjem novca u ekipu. U samo dvadesetak dana aktuelnog prelaznog roka Nica je uložila još 26.500.000 evra. Od Barselone je otkupila Žan-Klera Todiboa, Lionu za siću preotela talentovanog levog beka Melvina Barda, dok je veči deo novca utrošila na dovođenje Kalvina Stengsa iz AZ Alkmara.

Izabrane vesti

Klub sa Azurne obale iskoristio je dobre odnose sa Minom Rajolom i za 15.000.000 evra doveo 22-godišjeg Holanđanina od kojeg su prošle sezone u Erediviziji jedino Dušan Tadić i Stiven Berhujs stvorili više šansi saigračima iz igre. I neće se tu zaustaviti. Kako prenose francuski mediji, u narednim satima se očekuje da Nica ozvaniči dolazak još jednog holandskog fudbalera, Džastina Klajverta – takođe Rajolinog pulena.

Sin legendarnog Patrika Klajverta nije uspeo da pronađe mesto u Romi kod Paula Fonseke, prethodnu sezonu je proveo u Lajpcigu, ali ga je po povratku u Rim precrtao i novi trener Vučice, pa će minutažu potražiti na pozajmici u Nici, koja će na kraju sezone imati mogućnost da ga otkupi za 10.000.000 evra.

Još ako dvojici brzonogih Holanđana pridodamo i Kaspera Dolberga, koji se u klub vraća sa ogromnom dozom samopouzdanja posle odličnih partija ja Evropskom prvenstvu, Aminea Guirija, kojem samopouzdanja nije manjkalo ni prošle sezone (12 golova, sedam asistencija), te univerzalca Aleksisa Klod-Morisa, Nicin napad mogao bi da bude jedan od zanimljivijih za gledanje u narednoj sezoni Lige 1.

Imaće ko i da ga ukomponuje, pošto je klupu preuzeo Kristof Galtije, prošlogodišnji šampion sa Lilom. Obećava, mada su i prethodnih sezona očekivanja na Alijanc Rivijeri bila velika, a svi znamo gde je Nica završavala.


tagovi

Džastin KlajvertKalvin StengsNica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara