Lusijan Favr (Reuters)
Lusijan Favr (Reuters)

Nica u sve većim problemima pred Partizan: Otpao još jedan starter

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.10.22. | 15:18

Lusijan Favr pod ouzbiljnim pritiskom u mečevima od kojih mu zavisi posao

Partizan ima šansu da sutra u Nici obezbedi prolaz grupne faze u Ligi konferencija. Možda i da obezbedi prvo mesto i direktan plasman u osminu finala takmičenja. Zavisi i od ishoda meča između Kelna i Slovackog. Crno-beli nisu pod pritiskom kao domaćin kojem samo pobeda igra u borbi za prvo mesto a verovatno i prolaz jer mu ni remi neće mnogo značiti pred gostovanje u Kelnu.

Trener francuskog tima Lusijan Favr je pod sve većim pritiskom jer ekipa igra i beleži rezultate ispod očekivanja s obzirom na velika ulaganje prethodnih godina. Pre nekoliko nedelja se glasno pričalo i Favrovoj smeni ali je nekako preživeo i dobio mali kredit. Samo dve pobede na prethodnih osam utakmica u svim takmičenjima stavljaju Favra pod veliki pritisak, a izostanci nekih bitnih igrača pod još veći.

Izabrane vesti

Odranije je poznato da Nica protiv Partizana neće moći da računa na Žan Klera Todiboa. Bivši štoper Barselone je protiv Slovackog dobio crveni karton i suspendovan je za sutrašnji meč. Zna se i da će utakmicu propustiti dvojica od trojice najbitnijih ofnazivaca. Levo krilo Sofijan Diop koji je letos plaćen Monaku 22.000.000 evra je povredio ložu protiv Slovackog posle čega se Nicina igra raspala i gosti su preokrenuli. Povredu kolena ima i najbolji strelac tima i prvi napadač Endi Delor. A na listu povređenih se pridružio i švajcarski desni bek Žordan Lotomba.

“Povredio je skočni zglob, ne znamo tačno kolika pauza ga čeka”, rekao je Favr na današnjoj konferenciji za medije.

Lotombu će u prvoj postavi na poziciji desnog beka zameniti Jusuf Atal. Umesto Delora se u špicu očekuje Gatean Labord koji je letos stigao iz Rena kao veliko pojačanje, dok će Diopovo mesto na levom krilu zauzeeti talentovani Rumun Ilie. Najveći problem za Favra je kako da nadoknadi izostanak Todiboa u štoperskom trilingu sa Danteom i Vitijem. Ako ostane veran ideji da igra sa trojicom pozadi što je bio trend u poslednje četiri utakmice kada je proemnio formaciju, onda bi ulogu trećeg štopera mogao da pokrije Holanđanin Pablo Rosario koji je po volkaciji zadnji vezni. Takođe, najavljuje se da bi priliku na golu umesto Kaspera Šamjhela mogao da dobije Marćin Bulka, a da bi mesto levog beka umesto neubedljivog Džoa Brajana protiv Partizana mogao da pokrije mladi Melvin Bard.

U svakom slučaju, Favr nije u lakoj situaciji, a francuski mediji opet potenciraju pitanje njegovog statusa jer je u klub došao novi sportski direktor Floran Gisolfi. Lokalni Mati navodi da Favrov posao zavisi od dve utakmice ove nedelje protiv Partizana i Lorijana.

 


tagovi

Lusijan Favr

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara