Džerod Bouen (©Reuters)
Džerod Bouen (©Reuters)

Nije centarfor, mada može do het-trika! 'Arjen Bouen' poklonio Vest Hemu prvenac u 2024.

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.02.24. | 23:00

Golčina Emersona kompletirala odličnu utakmicu Čekićara

Jedan od razloga zašto je Vest Hem skoro dva meseca bio u drastično padu forme leži u činjenici da Dejvid Mojes praktično poslednja tri meseca nije imao centarfora na raspolaganju. Toliko dugo je Majkl Antonio bio povređen, dok na Danija Ingsa ne računa ozbiljno. Škot na klupi Čekićara dovijao se na razne načine da popuni rupu u završnoj trećini, odlučio se da ne dovodi nikoga u januaru iako mu gori pod nogama, pa je klub iz Londona ostao bez pobede u 2024. godini. Tačnije, sve do večeras.

Nije centarfor, mada može do het-trika! Džerod Bouen zablistao je punim sjajem na Olimpijskom stadionu i stigao do prvog premijerligaškog het-trika u karijeri - pre nego Bukajo Saka ili Markus Rašford - čime je Vest Hemu podario prvenac u novoj godini! Ko bi rekao da će posle onog gaženja Arsenala na Emirejtsu pred sam kraj 2023. proći gotovo dva meseca pre nego što Vest Hem ponovo oseti slast pobede? Mojesova ekipa razbila je Brentford u festivalu golova (4:2), a potencijalni engleski reprezentativac pravio je čuda.

Izabrane vesti

Pune tribine poklonile su se Bouenu koga navijači od milošte zovu 'Arjen Bouen'. Taj nadimak se dobro primio među pristalicama Čekićara, a sve je krenulo iz stručnog štaba. Naime, ljudi iz kluba pustili su priču kako je Mojesov stručni štab jedno vreme Bouenu puštao video snimke sa potezima nekadašnjeg asa Holandije, Čelsija, Real Madrida i minhenskog Bajerna. Pošto su obojica levonogi i igraju na sličnim pozicijama, u Vest Hemu su smatrali da bi za Bouenov razvoj bilo dobro da detaljno izuči Robenovu veštinu driblinga kraj postavljene odbrane i da zatim šutira slabijom, desnom nogom. I navodno je upalilo!

Posle video sesija, treneri su sa Bouenom radili usmene analize u trajanju između 15 i 30 minuta, posle čega bi izašao na teren i radio ono što je nekada velikan holandskog fudbala. Tako je Englez naučio da koristi desnu nogu i dodatno ojačao levu, pa je danas izrastao u trećeg strelca Premijer lige!

Bouen od večeras ima 14 ligaških pogodaka i jedino su Mohamed Salah sa golom više i Erling Haland sa 17 recki na boljem učinku. Protiv Brentforda nije zatresao mrežu desnom nogom, ali jeste glavom, čime je kompletirao het-trik sredinom drugog poluvremena. Pre toga je goste ispresecao blickrigom sa dva ekspresna pogotka u tačno dva minuta, da bi Nil Mopej već u 13. minutu prepolovio minus.

Posle sadržajnih petnaestak minuta ušlo se u post koji je trajao sve do 63. minuta, kada je Bouen na prelepu asistenciju Mohameda Kudusa bacio Olimpijski stadion u trans. Gol večeri je ipak pripao njegovom kolegi Emersonu koji je nedugo posle het-trika poslao neodbranjiv projektil sa nešto više od 20 metara!

Gosti su do kraja uspeli da stignu do blage utehe u vidu pogotka Joana Vize, mada to nije previše oraspoložilo Tomasa Franka koji je mahom izbezumljeno posmatrao dešavanja na terenu...

Kakvo veče za Bouena i Vest Hem! Konačno je probijen čep...

PREMIJER LIGA – 26. KOLO

Subota

Aston Vila - Notingem Forest 4:2 (3:1)

/Votkins 4, Luiz 29, 39, Bejli 61 - Niakate 45+5, Gibs-Vajt 48/

Brajton - Everton 1:1 (0:0)

/Dank 90+5 - Brantvait 73/

Kristal Palas - Barnli 3:0 (0:0)

/Ričards 68, Ajev 72, Mateta 77/

Mančester Junajted - Fulam 1:2 (0:0)

/Megvajer 89 - Besi 65, Ivobi 90+7/

Bornmut - Mančester Siti 0:1 (0:1)

/Foden 24/

Arsenal - Njukasl 4:1 (2:0)

/Botman 18ag, Haverc 24, Saka 65, Kivior 69/

Nedelja

Vulverhempton - Šefild 1:0 (1:0)

/Sarabija 30/

Ponedeljak

Vest Hem - Brentford 4:2 (2:1)

/Bouen 5, 7, 63, Emerson 69 – Mopej 13, Viza 82/



tagovi

Džerod BouenEmersonVest HemNil MopeBrentford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara