©MN press
©MN press

Nije prijatno kad promenite četiri trenera u sezoni, ali…

Vreme čitanja: 4min | pon. 15.04.24. | 08:00

Pazarci kubure sa štoperima uoči dolaska Nišlija na Gradski stadion

(Od izveštača Mozzart Sporta)

Treneri se menjaju, porazi nižu kao na traci do trenutne cifre pet. Po dva su na strani potpisali bivši kormilar teškog prolećnog ranjenika sa Jošanice Igor Matić (Vojvodina 0:1, Čukarički 0:2) i trenutni predvodnik Plavih po pitanju struke, prezimenjak mu Slavko (Partizan 0:2, Radnički 1923 u četvrtfinalu Kupa Srbije 1:3). Između Matića je goleadu sa TSC-om na Gradskom stadionu (3:4) izgubio prelazni šef Dragan Žarković.

Izabrane vesti

Čitav mesec boda ne videše,

još iz Kupa pride ispadoše,

a Radničkog zahuktalog, niškog,

bez Fajeda mladog dočekaše.

Bez Fajeda i bolnog Sisea,

ko će sada na drugog štopera?

Moglo bi da se slaže u desetercu do mile volje, ali u pazarskom fokusu je gostovanje sve ubojitijeg Reala sa Nišave u poslednjoj, 30. rundi osnovnog dela Mozzart Bet Superlige (16.00, Arena Sport 1 Premium). Pre podele karavana na dva dela, rivali još iz drugoligaških dana boriće se za sedišta sa brojevima devet i deset.

I poslednjih dana bilo je određenih tektonskih pokreta u stručnom štabu Novog Pazara. Stalne opservacija Slavka Matića po pitanju (ne)spremnosti ekipe uzele su danak. Najpre se sa fudbalerima i doskorašnjim poslodavcima pozdravio kondicioni Filip Stojanović, potom i pomoćnik Žarković. Ostali su Matić i njegov dugogodišnji saradnik Miroslav Vasić, uz trenera golmana Suada Prtinca.

Zaista je veliko pitanje ko će sa Emirom Azemovićem činiti štopersku liniju Pazaraca, s obzirom na peh i izlazak Egipćanina Omara Fajeda u ranoj fazi kup vojevanja na "Čika Dači". Već neko vreme lakše je povređen Abdulaj Sise, pojedini vele i pomalo uvređen. Luka Čermelj se tek priključio treninzima, dok su Kemal Koničanin i Daris Karišik moguće opcije iz omladinskog pogona. Teško je verovati da će Matić probati sa Rafaelom Florom i Ebenezerom Ananom kao tandemom defanzivaca na levoj strani, posebno nakon loše partije Portugalca u Kragujevcu i nekonstantnost u ispunjavanju odbrambenih zadataka novopečenog reprezentativca Gane. Univerzalan je i Nigerijac Adetunđi Rasak Adešina, ali…

Fajeda je u Šumaricama zamenio vezista Miljan Momčilović, pa je možda nekadašnji Partizanov đak i Matićevo konačno rešenje u kasno popodne. Popularni Mićko prokomentarisao je kako igrači reaguju na česte trenerske rokade.

"Nije prijatno kad promenite četiri trenera u sezoni, ali mi se uvek trudimo da što pre i što bolje usvojimo zahteve i ideje šefa struke bez obzira o kome se radilo. Za igrača tako česte rotacije nisu dobre zbog neophodnog perioda adaptacije i svega ostalog. Ipak, današnji fudbal je takav. U hodu se moramo prilagoditi na sve i brže-bolje početi da izvršavamo komande novog trenera", konstatuje Momčilović u priči za Mozzart Sport.

Momak iz Milića žali zbog serije neuspeha, ali tvrdi da loši rezultati na travnatom tepihu nisu narušili harmoniju unutar kolektiva.

"Atmosfera je dobra. Trenirali smo i spremali se kao pred svaki izazov. Iza nas je loš period, ali ne gubimo nadu i posebno veru u sebe. Znamo da smo kvalitetna ekipa, koja pokaže karakter kad je najpotrebnije. Bili smo u poziciji da se borimo za evropska takmičenja, pa je usledila kriza rezultata. To se dešava svima. Bitno je da ovo što pre prevaziđemo i vratimo se na staro. Nismo to uradili na vreme i izgubili smo poziciju koja vodi u Evropu".

Svestan je dubine potencijalnog ambisa u koji bi momke u plavo-belim dresovima mogao da odvede negativan rezultat protiv Nišlija.

"Mnogo bitna utakmica. U slučaju poraza bismo dospeli blizu zone baraža za opstanak, što svakako nije pozicija u kojoj bi klub poput Novog Pazara trebalo da se nađe. Uveren sam da ćemo pred našim navijačima pružiti kvalitetnu partiju i ostvariti dobar rezultat", optimista je Miljan Momčilović.

Čini se da bi osveženje koje je u finišu doneo timu u Šumadiji u startera moglo da promoviše ne tako davno otpisanog Filipa Kneževića, što se odnosi i na jedinog strelca pre četiri dana Nikolu Srećkovića.

NOVI PAZAR (4-4-2): Mirković – Bojat, Momčilović, Azemović, Anan – Knežević, Islamović, Ljajić, Srećković - Šćepović, Suma.

MOZZART BET SUPERLIGA - 30. KOLO

Nedelja

Napredak - Radnik 0:2 (0:1)

/Hajdarević 11, Duronjić 88/

Vojvodina - TSC 3:2 (2:0)

/Zukić 9, Kembel 44, Petrović 90+5 - Đakovac 49, Jovanović 79/

Crvena zvezda - Železničar 3:0 (1:0)

/Ivanić 45, Endijaje 72, Olajinka 86/

Čukarički - Partizan 3:2 (1:0)

/Vinisijus 28, Ivanović 51, Nikčević 90+4 - Severina 90, Baždar 90+2/

Ponedeljak

16.00 (2.30) Novi Pazar (3.35) Radnički Niš (3.15)

18.00 (2.40) Mladost Lučani (3.20) IMT (2.85)

18.00 (2.35) Spartak (3.30) Javor (3.10)

20.00 (2.75) Voždovac (3.35) Radnički Kragujevac (2.55)



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara