Fil Foden i Mateus Nunjez (©Reuters)
Fil Foden i Mateus Nunjez (©Reuters)

Niko u Sitiju ne voli FA kup kao Foden: Na De Brujneovom povratku 'petarda' i debi Srbina (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.01.24. | 17:02

Bojan Radulović na Etihadu dobio prve minute u dresu Hadersfilda...

I kada je bio u Španiji i Nemačkoj, pa i sada u Engleskoj, zastupao je tezu Pep Gavrdiola da treba „ispoštovati“ protivnika, da svaku utakmicu treba odigrati na granjici gornjih limita. Ko na to nije spreman, nema šta ni da traži u šampionskom sastavu. A, kako je to kada Mančester Siti melje ritnom, imao je priliku da se uveri i srpski napadač Bojan Radulović.

Hadersfild je pre dva dana ozvaničio transfer momka koji je rešetao u Finskoj, već danas ga je Daren Mur poslao na teren. Dobio je prve minute u dresu kluba u FA kupu i iz prve ruke se uverio da Građani nemaju milosti ni prema kome. Na povratku Kevina de Brujnea su „petardom“ počastili rivala – 5:0 (2:0).

Izabrane vesti

Još od leta je belgijski virtuoz bio van stroja, dugo se oporavljao i često se videlo koliko nedostaje Mančester Sitiju. Kat-kad je bilo muke sa kreacijom, no to danas nije bio slučaj, jer Mateo Kovačić slao je teledirigovana dodavanja, a Fil Foden potvrdio da niko u Mančester Sitiju niko kao on ne voli FA kup.

Leteo je po terenu engleski ofanzivni vezista, spakovao dva gola na dodavanja Matea Kovačića i Hulijana Alvareza, te je tako jedini igrač koji je u poslednjih šest izdanja FA kupa zatresao mrežu. Da sve bude još impresivnije, na poslednjih šest utakmica dao je četiri i namestio tri pogotka. U izvbrsnoj je formi, a sa Hulijanom Alvarezom čini ubitačan tandem.

Englez i Argentinac su se postarali da se makar oko praznika ne osete izostanci Kevina de Brujnea i Erlinga Halanda. Zajedno su bili potpisnici čak deset golova na minule četiri utakmice Građana! Pauk je ustupio mesto Žeremiju Dokuu, koji nije upropastio dodavanje Kevina de Brujnea na povratku u tim. Među strelce se upisao i Oskar Bob, koji je i na Marakani pogodio, a u začetku akciju izvrsnu dubinsku loptu poslao je Mateo Kovačić.

Mančester Siti je dominirao, Štefan Ortega sačuvao mrežu, međutim, nije mnogo nedostajalo srpskom napadaču Bojanu Raduloviću da ima debi iz snova na Ostrvu. Našao se u dobroj prilici i pucao, ali mu je golman Mančester Sitija ušao u udarac u finišu utakmice.

Osvajač triple krune iz prethodne sezone nije uprskao, ali nisu svi iz Premijer lige bili sigurni. Mnogi će morati da igraju ponovljenu utakmicu. Luton i Bolton su remizirali i mreže se nisu tresle, Notingem Forest je nadoknadio dva gola zaostatka protiv Blekpula (2:2), dok je Vest Hem ispustio prednost u duelu sa Bristol Sitijem (1:1).

Lids je pregazio Piterboro na strani (3:0), Itan Ampadu upisao je dva gola, a beleži mu se i asistencija kod fenomenalnog pogotka Patrika Bamforda. Primirio je loptu grudima, okrenuo se i pocepao mrežu. Jedan od lepših golova ove sezone...

ENGLESKA, FA KUP – 3. RUNDA

Četvrtak

Kristal Palas - Everton 0:0

Petak

Brentford - Vulverhempton 1:1 (1:0)

Fulam - Roteram 1:0 (1:0)

Totenhem - Barnli 1:0 (0:0)

Subota

Koventri – Oksford 6:2 (3:1)

Mejdston – Stivenejdž 1:0 (1:0)

Milvol – Lester 2:3 (0:2)

Vimbldon – Ipsvič 1:3 (1:2)

Sanderlend – Njukasl 0:3 (0:1)

Blekbern - Kembridž 5:2 (3:2)

Gilingem - Šefild Junajted 0:4 (0:2)

Hal - Birmingem 1:1 (0:1)

Njuport - Istlig 1:1

Norič - Bristol Rovers 1:1 (1:1)

Plimut - Saton Junajted 3:1 (1:0)

KPR - Bornmut 2:3 (2:0)

Sautempton - Volsol 4:0 (1:0)

Stouk - Brajton 2:4 (1:1)

Votford - Česterfild 2:1 (0:1)

Čelsi - Preston 4:0 (0:0)

Midlzbro - Aston Vila 0:1 (0:0)

Šefild Junajted - Kardif 4:0 (3:0)

Svonsi - Morkamb 2:0 (0:0)

Nedelja

Luton - Bolton 0:0

Mančester Siti - Hadersfild 5:0 (2:0)

Notingem Forest - Blekpul 2:2 (1:2)

Piterboro - Lids 0:3 (0:1)

Šruzberi - Reksam 0:1 (0:0)

VBA - Alderšot 4:1 (3:0)

Vest Hem - Bristol Siti 1:1 (1:0)

17.30: (2,25) Arsenal (3,50) Liverpul (3,10)

Ponedeljak

21.15: (9,50) Vigan (5,70) Mančester Junajted (1,25)

***kvote su podložne promenama


tagovi

HadersfildMančester SitiFA kupFil FodenHulijan AlvarezŽeremi DokuKevin de BrujneOskar BobPep GvardiolaBojan Radulović

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara