Foto: AFP
Foto: AFP

Ništa novo na Bernabeuu: Krvava noga agresora Koree; sledeći put možda počnemo meč sa igračem manje

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.02.23. | 10:07

Kulja nezadovoljstvo u taboru Atletiko Madrida nakon Madrilenja u kojem je njihov igrač dobio sumnjiv direktan crveni karton

Nekoliko sekundi nakon što je okončan sinoćni Madrilenjo između Real Madrida i Atletika, na tviter nalogu Jorgandžija osvanuo je tvit sadržine "Ništa novo na Bernabeuu."

Za one što nisu gledali madridski derbi, Atletiko Madrid je od 64. minuta igrao sa igračem manje zbog isključenja Anhela Koree, brojčano desetkovan uspeo da povede u 78. minutu zahvaljujući udarcu glavom Hose Marije Himeneza, da bi prvu pobedu na Santjago Bernabeuu od 2016. godine ispustio u 85. minutu posle nebeskog skoka tinejdžera Alvara Rodrigeza.

Izabrane vesti

Treći uzastopni Madrilenjo Kolčonerosi završili su sa desetoricom igrača na terenu (prethodno isključivani Stevan Savić i Mario Ermoso). Samo imenovanje Hesusa Hil Manzana za glavnog sudiju derbija španske prestonice izazvalo je negodovanje u taboru Atletika, Dijego Simeone se prisetio da je ovaj arbitar umeo varvarski da sudi njegovom timu.

I ono čega su se pribojavali Rohiblankosi, to im se i dogodilo. Korea je isključen sredinom drugog dela, nakon što je napravio trzaj lakto i oborio Antonija Ridigera na zemlju. Isključenje u najmanju ruku diskutabilno budući da je Nemac odgurnut, a ne udaren, da ruka nije bila u visini glave, već grudi, te da ni intenzitet nije bio previše veliki, naročito ne da Realov štoper padne kao da ga je pogodio grom.

Posle tvita iz kojeg vrište nezadovoljstvo i razočaranje, osvanula je na Atletikovom profilu fotografija Koreine noge nakon utakmice. A na njoj tragovi borbe. Autentičnost potvrđuju tetovaže. "Ovo je noga našeg 'zločionca'. Nastavljamo bez daljih novosti sa Bernabeua", stoji ispod fotografije.

Golman Atletika Jan Oblak nije se libio da prokomentariše suđenje nakon utakmice.

"Svi su videli reprizu i svako ima svoje mišljenje. Poslednjih pet derbija sa crvenim kartonom, možda u sledećem počnemo sa igračem manje."

Kapiten Atletika Koke iskoristio je društvene mreže za svoj komentar.

"Ništa novo. Čast ovom timu i svima našima", napisao je Koke uz fotografiju Atletikovih ratnika. A možda je upravo ratnički mentalitet koji je Simeone nametnuo još 2012. godine po dolasku na tadašnji Vinsente Kalderon, razlog što sudije drugačije gledaju Atletiko, pa povremeno umeju i da preteraju sa sankcijama.

Za kraj, ništa manje razočaran nije bio ni Tomas Renones, tim menadžer Atletiko Madrida.

"Svakome ko je gledao utakmicu jasno je da ono nije za isključenje... Ali odluka nije iznenađenje, to postaje navika kod ovog sudije. Loša stvar je što je njemu to sada sasvim prirodno i što su igrači ogorčeni situacijom. Nemoćni da se bore istim oružjem na terenu“.


tagovi

Atletiko MadridAnhel KoreaHesus HilHesus Manzano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara