Ohi, napadač Moldea (©MN Press)
Ohi, napadač Moldea (©MN Press)

Novajlije nose Bode, Ohi udarna igla Moldea

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.06.21. | 11:41

Od 13 golova šampiona Norveške osam su delo Erika Bothajma i Sondrea Sorlija koji su ove godine stigli u redove prošle sezone hita Elitserije. Iskusni napadač postigao već šest golova u novom šampionatu za četu Erlinga Moea

Najbolja liga Norveške startovala je početkom maja uz dosta problema, oganičenja usled virusa korona. U ovoj skandinavskoj zemlji su i dalje stroge mere predostrožnosti. Lopta se kotrlja, bez publike na tribinama. Početak je očekivani, šampion Bode Glimt je lider, ali nije tako ubedljiv kao prošle sezone kada se prošetao u Elitseriji. Molde je u vrhu, remontovani Rozenborg može da se umeša u krunu, dok je najprijatnije iznenađenje na startu šampionata Kristijansund koji je vezao pet pobeda.

Bode Glimt će na poljsku Legiju na startu kvalifikacija za Ligu šampiona, a današnji (18.00) rival prvaka Norveške biće Stremsgodset. Nekadašnji prvak ove zemlje se prošle godine jedva spasao ispadanja, a u novom prvenstvu ima solidan učinak od dve pobede, dva poraza i remija na pet utakmica.

Izabrane vesti

Bode je krajem maja poražen prvi put u šampionatu u gostima protiv Od Grenlanda (0:1). Na četiri utakmica na svom terenu, tim sa severa zemlje je slavio tri puta, a jedino je Rozenborg odoleo (2:2). Šampion je ove sezone primio samo četiri gola na sedam utakmica.

18.00: (1,38) Bodo Glimt (5,00) Stremsgodset (7,75)

Trener Kjetil Knudsen ove sezone ima slabiji tim nego prošle godine. Trojica najboljh igrača - Jens Peter Hauge, Filip Sinkernagel i Kasper Junker, napustili su klub. Hauge je prešao u Milan, Sinkernagel je bio meta Crvene zvezde, ali je završio u engleskom Votfordu, dok je Junker, prvi strelac prvenstva Norveške sa 27 golova, karijeru nastavio u dalekom Japanu, u Uravi Red Dajmonds.

------------------------------------

Sve tri današnje utakmice norveške Elitserije, možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------------------------

Za golove ove sezone u timu Bodea zaduženi su novajlije. Prošle nedelje protiv Mjondalena u pobedi od 2:0 oba gola delo je Sondrea Sorlija, pojačanja iz Kristijansunda. On je postigao tri pogotka u Elitseriji, a dva više ima Erik Bothajm, koji je početkom godine stigao iz Rozenborga. Novajlije su postigle osam od 13 golova šampiona.

Domaćin neće moći da računa na povređenog Nigerijca Viktora Bonifasea, dok za goste neće igrati Mikelson i Salvesen. U proteklom šampionatu Bode je oba puta dobio tim iz Dramena, kod kuće sa 3:2, a u gostima sa 2:1. Poslednje četiri utakmcie u Elitseriji dobio je Bode. Stremsgodset je poražen na obe utakmice ove sezone u gostima, a nije postigao ni gol za 180 minuta.

18.00: (1,45) Molde (4,40) Sarsborg (7,25)

Prošle sezone bum u Evropi je napravio Molde koji je stigao do osmine finala Lige Evrope gde je zaustavljen od Granade. Pre toga je u prvoj nokaut rundi izbacio nemački Hofenhajm. Tim koga je izbacio Partizan iz plej-ofa Lige Evrope pre dve godine je solidno počeo sezonu, ima samo dva boda manje od lidera Bodea i trebalo bi bude konkurent za krunu šampiona. Klub koji je na zdrave noge postavio Ole Gunar Solskjer, a misiju je nastavio Erling Moe, danas (18.00) dočekuje Sarpsborg koji ima šest bodova iz pet utakmica. Gosti igraju tvde mečeve u ovom šampionatu, gol-razlika je 3:2.

Najboli strelac Moldea je iskusni Ohi koji je postigao gol manje od prvog strelca lige, Kristofera Zakarijasena iz Rozenborga. Domaćin ima problema s povredama. Van stroja su Elingsen, Haraldsed, Linde i Sjoltštad. Vicešampion Norveške je prošle sezone dobio današnjeg rivala na svom terenu sa 5:0, ali je u gostima poražen sa 2:1.

20.00: (1,65) Volerenga (3,80) Od Grenland (5,50)

Volerenga je favorit u Oslu protiv Od Grenlanda koji na tri utakmice u gostima osvojio samo bod.

Pogledajte novu epizodu podkasta Euroforija u kojoj su gostovali Strahinja Pavlović i Darko Brašanac...

NORVEŠKA 1 - ODLOŽENI MEČEVI

Sreda

18.00: (1,38) Bodo Glimt (5,00) Stremsgodset (7,75)

18.00: (1,45) Molde (4,40) Sarsborg (7,25)

20.00: (1,65) Volerenga (3,80) Od Grenland (5,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Norveška 1ElitserijaMoldeBode GlimtVolerenga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara