(AFP)
(AFP)

O Matiću pričaju da je spor i težak, ali mu inteligenciju niko ne spori

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.04.24. | 13:15

Žuninjo pohvalno o srpskom vezisti koji je podigao Lion

Lion se promenio. Ili ga je promenio Nemanja Matić. Do zime je bio u opasnoj zoni, koketirao sa selidbom u niži rang, a onda je došao Srbin i slavni klub je počeo da liči na sebe.

Sa njim na terenu, Lavovi su odigrali 12 utakmica, samo jednom su poraženi, plasirali su se u finale Kupa Francuske, napredovali na tabeli i dobili vetar u leđa sa tribina. Istih onih koje su razočarano posmatrale igrače posle neubedljivih igara u prvom delu Lige 1, međutim, uticaj iskusnog vezista pokazao se presudnim da nekadašnji prvak države dođe do mirne luke.

Izabrane vesti

O Matiću se uglavnom piše i priča pohvalno, iako i dalje provejava mišljenje pojedinaca da u smislu intenziteta ne može da odgovori obavezama u zahtevnom takmičenju. Možda su u pravu, mada je bivši prvotimac Čelsija i Mančester junajteda godinama sticao iskustvo u Premijer ligi pa mu igranje u Francuskoj dođe maltene kao boza.

Spor je i težak, sigurno da zbog toga ponekad pati, ali je po pitanju tehničkih mogućnosti snažan i samim tim sposoban da igra na jedan dodir. Sjajno predviđa situacije na terenu, inteligentan je. Lion je bio baš slab na poziciji centralnog veznog kad je u pitanju zrelost, bio mu je potreban fudbaler koji će garantovati ravnotežu na sredini igrališta. I dobio ga je. Bilo bi idealno kad bi Nemanju stručni štab koristio samo u određenim delovima sezone, ali sad je takva situacija da ga je teško izbaciti iz tima. Njegove igre su uvek na istom nivou“, smatra legendarni Brazilac Žuninjo Pernambukano, bivši vezista, kasnije sportski direktor Olimpik Liona.

Kvota da Lion neće primiti gol od Bresta je 2,45

Njegova reč se i te kako poštuje. Kao što deluje da ljudi iz kluba veruju Matiću, koga su doveli iz Rena u minulom prelaznom roku i sa njim dobili stabilnost. Ako se ograničimo samo na prvenstvo, Lion sa Nemanjom na terenu ima sedam pobeda na devet utakmica i priliku da slavljem nad Brestom, kandidatom za plasman u Ligu šampiona, dodatno napreduje na tabeli.

Razumem analize reportera iz novinarske lože, ali isto tako postoji ono što trener vidi, jer je bliži terenu“, kaže Pjer Saž, šef stručnog štaba Lavova. „Ocena koju daju mediji zasniva se na onome što Matić prikaže tokom cele utakmice, a mi treneri se više baziramo na učinku u bitnim trenucima mečeva. U takivim situacijama Srbin je uticajan, kao što je bio u minulom kolu protiv Nanta. Kad su nam bili potebni balans i čvrstina na sredini terena, Nemanja je to doneo“.

Možda će opet...

FRANCUSKA LIGA 1 – 29. KOLO

Petak

Mec - Lans 2:1 (2:1)

/Mikautadze 34, 45+2 – Sotoka 13pen/

Subota

Strazbur - Rems 3:1 (1:1)

/Gameiro 44pen, Sila 50, Dion 90+2 - Nakamura 7/

Ren - Tuluz 1:2 (1:2)

/Due 20 - Kaseres 22, Dijara 32/

Nedelja

13.00: (2,60) Avr (3,05) Nant (2,95)

15.00: (3,45) Klermon (3,50) Monpelje (2,20)

20.45: (2,30) Olimpik Lion (3,45) Brest (3,30)

Odloženo za 24. april:

Lorijan – Pari Sen Žermen

Monako – Lil

Olimpik Marselj - Nica

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Nemanja MatićLiga 1Francuska Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara