Nikola Ninković (© Star sport)
Nikola Ninković (© Star sport)

Objektivni Nikola Ninković: Nisam zadovoljan mojim partijama, ali Proleter može do opstanka pre baraža

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.04.22. | 15:08

„Valja što pre osvajati bodove da ne bismo čekali poslednje kolo“, kaže ofanzivni vezni novosadskog superligaša

Ima Proleter jednog od najboljih strelaca superligaškog takmičenja od postanka u liku Andrije Kaluđerovića, oslonio se više puta tokom sezone na mladog Stefana Tomovića, u odbrani je bivši Partizanov štoper Marko Jovanović, ali je bez dileme najprivlačnije ime u sastavu novosadskog kluba Nikola Ninković.

Nekadašnji mladi reprezentativac, prvotimac crno-belih, internacionalac u Italiji, došao je jesenas na „Karađorđe“, imao nekoliko zapaženih trenutaka, iako i sam tvrdi da je mogao više. Podvlačeći crtu na kraju osnovnog dela prvenstva, a pred početak plej-ofa ofanzivni vezista deluje samokritično i objektino.

Izabrane vesti

Tim pre što se od njega očekuje više. I sam zna da tako nalaže biografija.

Iskreno, nisam zadovoljan partijama koje sam pružao. S obzirom na sve kroz šta sam prošao najbitnije je da sam zdrav i da nemam povrede. Trudim se da napredujem iz nedelje u nedelju i stavljam se na raspolaganje treneru i ekipi“, poručio je popularni Džigi i osvrnuo se na timski učinak. „Pojedinac ne može sam da utiče da ekipa ostvari povoljan rezultat. Moramo svi da shvatimo da će svaka od narednih sedam utakmica imati veliku važnost i da bi im trebalo pristupiti kao onima koje smo igrali protiv najboljih ekipa iz lige“.

Pred ekipom sa Slane bare je u preostalom delu sezone misija „opstanak“. U jednom trenutku tim Dušana Bajića je bio konkurent za plej-of, ali je završio u donjem domu tabele. Sve posle poraza od Vojvodine, osmog meča u nizu bez slavlja.

„Iako smo vežbali prekide, primili smo dva gola na identičan način, kao protiv Mladosti u Lučanima. Negativan rezultat već na početku je uticao na psihu igrača, u drugom poluvremenu smo pokušali na sve načine da se vratimo, postigli smo gol, imali dominaciju, ali je bilo premalo vremena da preokrenemo rezultat“.

Protiv Bena na meču sa Crvenom zvezdom (© Star sport)Protiv Bena na meču sa Crvenom zvezdom (© Star sport)

Proleće je počelo ohrabrujuće. U Kragujevcu je izborena pobeda nad Radničkim 1923, u Novom Sadu pružen zadovoljavajući otpor Crvenoj zvezdi, a onda u narednih osam kola od 24 boda osvojena sa samo dva.

Dosta detalja je uticalo. Oduzimanje bodova za koje smo saznali posle utakmice u Lučanima, loš ulazak u mečeve iako napravimo dobru analizu i dogovor u svlačionici. Nadu da možemo do opstanka daju dobre igre protiv jakih rivala i čvrsto verujem da možemo do cilja. Glavni cilj je da izborimo opstanak, a onda nakon dobrih priprema da naredne sezone ostvarimo plasman u plej of. Nadam se da će se to sve ostvariti....

Prema sadašnjem preseku, Proleter bi igrao baraž na kraju sezone. Da bi ga izbegao potrebno je da nadoknadi pet bodova zaostatka za Kolubarom. Prvi korak ka tom cilju pokušaće da napravi u Lučanima.

Poslednji susret sa Mladosti nam ostao nam je u lošem sećanju, odigrali smo slabo i primili dva gola posle prekida. Imamo želju da im se revanširamo, pokušaćemo da iskoristimo činjenicu da se oni nalaze u nešto lagodnijoj poziciji zbog veće bodovne zalihe. Pripremamo utakmicu i nadamo se pozitivnom rezultatu. U našoj ligi tokom čitave sezone razlika između timova je mala. Pet bodova se lako stiže, potrebne su dve vezane pobede. Verujem da možemo do opstanka i bez baraža“.

Iako svaki od osam timova u plej-autu ima računicu.

Rezultati pokazuju da nijedna ekipa nije za potcenjivanje. Radnički iz Kragujevca se izvukao iz nemoguće situacije, Novi Pazar počeo da pobeđuje, Metalac je dobar... Mala je prednost što dočekujemo direktne rivale Novi Pazar i Metalac na našem stadionu, tu prednost ćemo pokušati da iskoristimo. Ne znam koliko nam je bodova potrebno, ali verujem u tim, stručni štab, klub i upravu i siguran sam da ćemo izboriti opstanak. Valja ići od utakmice do utakmice, što pre osvajati bodove kako se ne bi čekalo na pretposlednje ili poslednje kolo“, dopunio je Nikola Ninković, vezista Proletera.


tagovi

Nikola NinkovićProleter Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara