Fudbaleri Uniona (Reuters)
Fudbaleri Uniona (Reuters)

Obrnut prvi krug plej-ofa: Union ne odustaje, Genk posustaje

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.05.23. | 20:43

Trka za titulu u Belgiji ulazi u fotofiniš

Bilo je za očekivati da ćemo gledati žestoku trku za titulu u Belgiji do samog kraja, ali doduše sa drugačijim rasporedom karata. Cele sezone je Genk vodio, Union Sen Žiloaz ga pratio, a Antverpen za njima održavao korak.

Kada je počeo plej-of, Antverpen je tempirao formu, nanizao tri pobede u tri meča, Genk posustaje, a Union opet juri lidera. Posle današnjeg velikog prekreta Antverpena protiv Briža, direktan okršaj Uniona i Genka je značio da će poraženi ostati na četiri boda iza lidera tri kola pre kraja. Pritisak je bolje prijao Unionu koji je deklasirao Genk 3:0 u Briselu, naneo mu drugi uzastopni poraz i ostao na korak iz lidera iz Antverpena.

Izabrane vesti

Union je poveo iz prve šanse na utakmici i posle je sve bilo lakše... Engleski štoper Burdžis je u 12. minutu pogodio glavom posle kornera kapitena Teume i najavio veliko veče. Domaći su i posle vođstva bili bolji tim, a Genk se mučio da uđe u šansu. Koliko je Genk bio slab govori dvostruku izmenu na poluvremenu. Ali ni to nije pomoglo...

Union je opet dao gtol iz prve šanse-. U 68. minutu je Bonifejs iznudio penal, VAR potvrdio odluku sudije, a Teuma bio siguran sa bele tačke. Tačku je stavio opet štoper Burdžis u 81. minutu. I opet na asistenciju kapitena Teume.

Union je posle pobede u Briču, slavio i prvu plej-ofu pobedu na svom terenu. Genk ima nula od šest bodova sa gostovanja.

Do kraja su još tri kola. U narednom su isti parovi kao danas. Genk kod kuće protiv Union ima poslednju šansu da ostane u trci za titulu, Antverpen gostuje Brižu. U pretposlednjem kolu je verovatno derbi za titulu i verovatno će Antverpenu biti dovoljan bod kod kuće protiv Uniona.

BELGIJA 1, PLEJ-OF - 3. KOLO

Nedelja

Antverpen - Klub Briž 3:2 (1:2)

/Jansen 36, Kerk 86, Fermeren 90+7 - Klinton Mata 2, Vanaken 23/

Union Sen Žiloaz - Genk 3:0 (1:0)

/Burdžis 12, 81, Teuma 68 penal/



tagovi

Union Sen Žiloaz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara