©Reuters
©Reuters

Od Građana do Čekićara: Kalvin Filips na pozajmici u Vest Hemu, otkup 40.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | uto. 23.01.24. | 20:44

Defanzivni vezista pred promocijom u Londonu

U oštroj konkurenciji igrača koje Pep Gvardiola ima na raspolaganju, neretko se dešavalo da pojedinci ne dobiju zasluženu šansu, ali su retki slučajevi da je sam strateg Mančester Sitija priznao da se o nekoga ogrešio. Upravo to priznanje je nedavno javno izneo Španac priznavši da nije uspeo da izvuče maksimum od Kalvina Filipsa.

Gvardioline reči, ali i šansa na kašičicu koju je defanzivni vezista dobijao u redovima Građana, nagovestili su rastanak o kojem se glasno govorilo u prethodnom periodu, a u konkurenciji niza zainteresovanih za paraf se izborio Vest Hem.

Izabrane vesti

Čekićari su sa šampionom Engleske i Evrope dogovorili pozajmicu veznog fudbalera uz opciju otkupa na kraju sezone za 40.000.000 evra, javljaju ostrvski mediji.

Detalji pozajmice su utanačeni, Vest Hem je prihvatio plaća Filipsova primanja i očekuje se da fudbaler, koji se danas vraća sa ostalim fudbalerima Sitija iz trening kampa u Abu Dabiji, u četvrtak obavi lekarske preglede i zvanično zaduži opremu kluba iz Londona.

Filips se osmin na listi želja Vest Hema našao i na radaru Kristal Palasa, Njukasla, Atletiko Madrida, Barselone i Juvantusa, ali su Čekićari uspeli da se izbore za njegovdolazak.

Defanzivni vezista će zaoštriti konkurenciju na sredini terena gde su se od prodaje Deklana Rajsa za 116.000.000 evra Arsenalu za minute borili Džejms Vard Prauz, Edson Alvarez i Tomas Souček.


tagovi

Mančester SitiVest HemKalvin Filips

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara