(©Reuters)
(©Reuters)

Odmotava se klupko u Čempionšipu

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.05.21. | 13:50

Roteram bi da zauzme Derbijevu poziciju i otrgne se iz kandži Lige 1

Nosi Čempionšip s pravom zvanje najjače druge lige na svetu, a nije greška ni kada se kaže da je i najzanimljivija. Tradicionalno kuva u borbi za opstanak i ništa neće biti rešeno do poslednjeg kola. Rasplet kroz plej-of za treću premijerligašku kartu tek sledi, a ko će ostati deo Čempionšipa, a ko se preseliti u Ligu 1, lomi se u poslednjem kolu.

Pre ludih završnih 90 minuta preostalo je da Luton i Roteram odigraju jedini zaostali meč i stekne se bolja slika o tome da li će Mlinari i šestu sezonu u ovom milenijumu boraviti u Čempionšipu ili se sele u rang iz koga su pobegli prošle sezone.

Izabrane vesti

Luton može da nakrivi šešir u skladu sa nadimkom. Šeširdžije su rasterećene. Ne mogu ni gore, a ni dole. Plej-of je predaleko, za doigravanje je podeljeno svih šest karata, a navijači Lutona ove sezone ne moraju da strahuju hoće li njihov tim sačuvati drugoligaški status kao što je to bi slučaj prethodne sezone.

20.15: (2.95) Luton (3.30) Roteram (2.45)

Neverovatnom serijom je tada Luton izbegao zov Lige 1 i opstao u Čempionšipu, a sličan trik neophodan je i Roteramu. Doduše, za neku seriju poput Lutonove sada nema vremena, ali zato Mlinarima igraju i dva trijumfa u preostale dve utakmice.

Derbi kaunti je trenutno prvi iznad crte i on je roteramova meta, ali ne samo tima iz Južnog Jorkšira, već i Šefild Venzdeja i Vikomba. Dva šampiona Engleske, Ovnovi i Sove, mogli bi u paketu da krenu put treće lige procvetaju li Mlinari u zaostalom meču 26. kola, a potom i u utakmici sezone protiv Kardifa.

Pol Vorn, trener Roterama, odlično se poznaje sa Nejtanom Džonsom. Prijatelji van terena, ali popuštanja neće biti na terenu.

„Prijatelj sam sa njihovim menadžerom – ali to nije dovoljno da bi mi učinio uslugu, očigledno jer smo svi profesionalci. Zaista sam impresioniran Lutonom ove godine. Imali su prilično uspešnu sezonu. Ako osvojimo tri boda, pobeći ćemo iz opasne zone, ali Derbi igra poslednji dan protiv Šefild Venzdeja. Mislim da čak i ako pobedimo Luton, da ćemo morati da ponovimo isto protiv Kardifa. Ta utakmica se igra na moj rođendan i nadam se da ćemo dosanjati naše snove. Bila bi to neverovatna priča koju bih mogao da pričam svojim unucima“, zaključio je trener Roterama.

ČEMPIONŠIP - 26. KOLO (ZAOSTALI MEČ)

Utorak

20.15: (2.95) Luton (3.30) Roteram (2.45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Luton TaunRoteramČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara