Dortmund hoće da 'raskući' Štutgart pred Ligu šampiona

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.05.24. | 20:25

Sven Mislintat zna sve tajne u ugovorima i biće glavni adut Borusije

Nedeljama unazad jedna od glavnih tema u nemačkim emedijima - pored one neprikosnovene o novom treneru Bajerna - jeste ona što se tiče budućnosti drugog strelca Bundeslige Serua Girasija (28).

Nakon 30 golova na 30 utakmica ove sezone nema kluba koji nije bacio udicu reprezentativcu Gvineje, pogotovo što je još zimus isplivala informacija kako se Štutgart oko njegove sudbine ne pita mnogo, imajući u vidu da ovaj u ugovoru ima izlaznu klauzulu u iznosu od svega 17.500.000 evra.

Izabrane vesti

U poslednje vreme Girasi se najčšće dovodi u vezu sa Borusijom iz Dortmunda, međutim nije on jedini igrač nemačkog viceprvaka zanimljiv Milionerima. Kako piše Bild, tu su još dvojica. Razumljivo, takođe važne poluge velikog uspeha Štutgarta ove sezone - pouzdani štoper i kapiten Valdemar Anton (27), odnosno krilni napadač Kris Firih (26).

Obojica su odigrala na takvom nivou u poslednjih desetak meseci da ni Julijan Nagelsman nije mogao da ih preskoči prilikom sasatavljanja spiska za Evropski šampionat, pa ne čudi što je Borusija krenula po njih. A posebno ne treba da čudi jer je od skora jedan od najvažnijih ljudi u sportskom sektoru kluba iz Dortmunda Sven Mislintant, između 2019. i 2022. sportski direktor Štugarta.

Pre nego što je napustio Nekar stadion u novembru 2022, Mislintat je ispregovarao sa Renom pozajmicu Serua Girasija i u taj ugovor uspeo da 'ugura' otkupnu klauzulu od svega 9.000.000 evra, koja je prošle godine aktivirana. Antona je doveo u leto '21. za samo 4.000.000 evra iz Hanovera, dok je Firiha istog leta, samo devet dana ranije, pazario od Paderborna za 2.500.000?!

Girasi danas vredi 40.000.000, Kris Firih 25.000.000, a Valdemar Anton 18.000.000. Toliko o 'nosu' Svena Mislintata...

"Njegova prednost u eventualnim pregovorima biće to što zna praktično sve detalje ugovora ovih igrača, jer sam ih je dovodio", pišu nemačke kolege. "Girasi ima povoljnu izlaznu klauzulu koju Borusija može da plati. On u Štutgartu inkasira oko 4.500.000 evra godišnje. Dortmund bi tu cifru, imajući u vidu da će se osloboditi plate Marka Rojsa, mogao maltene da duplira. Njegovi zastupnici već su se izjasnili kako mogu da zamisle svog klijenta na Vestfalenu od leta".

Kada je u pitanju Kris Firih situacija će sigurno biti dosta komplikovanija. Pre svega jer je momak u februaru ove godine produžio ugovor i njegova izlazna klauzula je značajno veća - može da izađe na 26.000.000 evra - mada ne treba zanemariti činjenicu da je Firih rođen na 10 kilometara od Dortmunda, odnosno da je u mlađim kategorijama igrao za Borusiju. Ako u celu priču uključimo njegovu eventualnu želju da se vrati kući, sve bi moglo da ide lakše...

Naposletku je Valdemar Anton, ali daleko od toga da je u pitanju Dortmundu najmanje zanimljiv igrač. Imajući u vidu da Mats Humels odlazi nakon finala Lige šampiona, zamena je pod hitno potrebna.

Rođeni Uzbekistanac (Anton Vladimir Aleksandrovič) prima 3.000.000 evra u Štutgartu, ima suprugu i dvojice dece, oseća se kao kod kuće i neće ga biti lako namamiti da menja sredinu. Pogotovo nakon plasmana u Ligu šampiona. Njegova izlazna klauzula postavljena je na 22.000.000, s tim da Bild navodi kako u ovom slučaju novac ima najmanju ulogu.

Podsetimo, Štutgart je već obezbeduo nekoliko pojačanja za iduću sezonu. Stigli su Janik Kitel iz Frajburga i Nik Voltemade iz Verdera bez obeštećenja, a otkupljeni ugovori Džejmija Levelinga od Union Berlina, Antonija Ruoa iz Tuluza i Leonidasa Stergijua iz Sankt Galena. Na ovu trojicu potrošeno je ukupno 10.000.000 evra.


tagovi

Seru GirasiKris FirihValdemar Anton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara