Birmančević heroj: Sparta posle deset godina osvojila duplu krunu, huliganski pir na kraju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.05.24. | 21:00

Srpski fudbaler postigao gol u nadoknadi i doneo novo slavlje svojim navijačima

Fudbaleri Sparte iz Praga su nakon deset godina osvojili duplu krunu, nekoliko dana pošto što su postali šampion Češke. Slavni klub osvojio je nacionalni kup savladavši Viktoriju Plzenj sa 2:1, a heroj utakmice bio je naš Veljko Birmančević, postigavši pobedonosni pogodak u prvom minutu sudijske nadoknade.

Srpski reprezentativac nalazi se u sjajnoj formi tokom čitave sezone, ovo mu je bio 22. gol u svim takmičenjima, što je jedan od razloga zbog kojeg je i dobio poziv od selektora Dragana Stojkovića.

Izabrane vesti

U meču koji je igran u Plzenju prvo poluvreme je proteklo mirno, u 14. minutu Sparta je preko kapitena Ladislava Krejčija postigala gol, ali je VAR ustanovio da je napravio prekršaj i isti poništio. To je bila jedina velika šansa na obe strane u prvom delu meča.

Drugo poluvreme je bilo bogatije, u 63. minutu defanzivac Viktorije Sampson Dveh je imao veliku šansu koju nije iskoristo, da bi samo petnaestak minuta kasnije isti igrač je pogodio sopstvenu mrežu i tako omugućio Sparti da povede.

Nekoliko minuta kasnije zbog drugog žutog kartona isklučen je bio vezista Viktorije Pavel Šulc.

Iako sa igračem manje Plzenj je samo dva minuta kasnije, u 87. minutu, postigao gol preko Tomaša Čorija. Ipak, radost domaćina je pokvario Veljko Birmančević...

Evo i kako:

Ovo je za Spartu prva dupla kruna još od sezone 2013/14. Isti timovi će u nedelju da igraju u Pragu u okviru poslednjeg kola češkog šampionata.

Nažalost, po okončanju večerašnje utakmice viđene su nemile scene kada su navijači i jednog i drugog kluba uleteli na teren, između njih je došlo do žestokih sukoba.



tagovi

Veljko BirmančevićSparta Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara