Čović: Da sam imao Željka Obradovića, uzeo bih makar jednu Evroligu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.05.24. | 18:29

"Zvezda jeste državni projekat, ali transparentan državni projekat. Partizan je takođe državni projekat, samo što nije transparentan"...

Prvi čovek Crvene zvezde - Nebojša Čović, analizirao je dosadašnji deo košarkaške sezone gostujući u emisiji "Fokus" na televiziji B92 i tom prilikom izneo nekoliko vrlo zanimljivih zapažanja, stigavši čak da 'bocne' večitog rivala.

"Ja juče krenuo u Arenu, međutim nema ništa... Svi su očekivali da će biti peta utakmica", našalio se Čović na račun crno-belih i predikcija pojedinih stručnjaka, a potom nastavio o neizostavnoj temi kada igraju Večiti.

Izabrane vesti

"Pričalo se o suđenju jer je to bila navika iz nekih loših vremena. Sudijski faktor ništa nije odlučio ni u jednoj utakmici. Puno je bilo primedbi, naročito na slovenačke arbitre. Napadaju i srpske sudije, a nama su u finalu prošle godine sudili Slovenci u prve dve utakmice. Mi imamo fajlove o svima njima, od ponašanja, suđenja, pa sve do nekih drugih stvari. Ove godine jesmo imali slovenačke, ali i srpske sudije. Sudili su odlično, ali Obrknežević pravi veliki propust u drugoj utakmici kada Naneli hvata za vrat Lazarevića, svira po tehničku grešku i jednom i drugom. To je isključujuća za nasilnika Nanelija. Treću utakmicu sudili su kako treba".

Iz Partizana su jasno i glasno poručili da nisu zadovoljni deljenjem pravde.

"Nisu imali kontru, nisu imali asistencije... Da li je to zbog mene, zbog sudija?! Panter je dobro skautiran, teraš ga udesno i ne zna gde će, ne može ništa. Da, tražili smo da nam Slovenci ne sude, otvoreno vam kažem da nemam poverenja u njih".

Tu je i jedna vrlo zanimljiva izjava vezana za najvećeg evropskog trenera svih vremena, odnosno priznanje da ni Zvezda ni Partizan ne bi mogli da funkcionišu na ovom nivou da nema pomoći države.

"Da sam ja imao Željka Obradovića u ove tri sezone i ovoliko para, barem jednu Evroligu bih osvojio! Zvezda jeste državni projekat sa 40 i više odsto, ali je transparentan državni projekat. Partizan je takođe državni projekat, samo što nije transparentan. Ne vidim njihovu dokumentaciju, papire"...

Na kraju ukratko i o neuspešnoj sezoni u Evroligi...

"Raskrsnica je bila utakmica sa Armanijem u Beogradu, koju smo izgubili. Nismo tada mogli da kažemo da dižemo ruke od Evrolige, jer sam lično podigao lestvicu na početku sezone, govoreći kako idemo u TOP 4 ili u četvrtfinale, što i jeste bio naš cilj. Kasnije smo se orijentisali na ABA ligu, znajući da je ona najvažnija. Bez nje nemate Evroligu. Sada smo prvaci i imamo 100 odsto sigurno učešće u Evroligi. Samo da se ona ne raspadne...", zaključio je Čović.


tagovi

Željko ObradovićNebojša Čović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara